ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ସୋରିଷ ତେଲ, ପିଆଜ, ଆଳୁ, କଖାରୁ, ଗାଜର, କୁନ୍ଦୁରି, ମୂଳା, ଟମାଟୋ, ମକା, ମଟର ଛୁଇଁ, ମାଂସ କିମା, ରାଜ୍ମା, ଚଣା ଡ଼ାଲି, ମୁଗ ଡ଼ାଲି, ବିରିଡ଼ାଲି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡ଼େଇରେ ସୋରିଷ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହେବା ପରେ କଡ଼େଇରେ କଟା ଆଳୁ, କଖାରୁ, ଗାଜର, କୁନ୍ଦୁରି, ମୂଳା, ଗାଜର ଓ ଟମାଟୋକୁ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପରିବା ଅଳ୍ପ ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ମାଂସ କିମା ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କିଛି ମକା ଓ ମଟର ଛୁଇଁ ପକାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ଯାଏଁ ପାଣି ଦେଇ କଷନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ପୂର୍ବରୁ ସିଝାଇ ରଖିଥିବା ରାଜମା ଓ ମିଶାମିଶି ଡାଲିକୁ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମାଂସ କିମା ଘାଣ୍ଟ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।