ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ସୋରିଷ ତେଲ, ପିଆଜ, ଆଳୁ, କଖାରୁ, ଗାଜର, କୁନ୍ଦୁରି, ମୂଳା, ଟମାଟୋ, ମକା, ମଟର ଛୁଇଁ, ମାଂସ କିମା, ରାଜ୍ମା, ଚଣା ଡ଼ାଲି, ମୁଗ ଡ଼ାଲି, ବିରିଡ଼ାଲି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡ଼େଇରେ ସୋରିଷ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଅଳ୍ପ ଭାଜି ହେବା ପରେ କଡ଼େଇରେ କଟା ଆଳୁ, କଖାରୁ, ଗାଜର, କୁନ୍ଦୁରି, ମୂଳା, ଗାଜର ଓ ଟମାଟୋକୁ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପରିବା ଅଳ୍ପ ସିଝିବା ପରେ ସେଥିରେ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ମାଂସ କିମା ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କିଛି ମକା ଓ ମଟର ଛୁଇଁ ପକାନ୍ତୁ। ପରିବା ସିଝିବା ଯାଏଁ ପାଣି ଦେଇ କଷନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ପୂର୍ବରୁ ସିଝାଇ ରଖିଥିବା ରାଜମା ଓ ମିଶାମିଶି ଡାଲିକୁ ପକାଇ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ । ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମାଂସ କିମା ଘାଣ୍ଟ।