ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅଟା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ଲୁଣ, ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ଓ ବେସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଦଳି ନିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଗୁଳା ଆକାରର ଭଲ ଭାବେ ବେଲି କଣ୍ଟା ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆକାରର କଣା କରିଦିଅନ୍ତୁ ।
ଏବେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଏହାକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମସଲା ପୁରୀ ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ସୁଆଦିଆ ଛେନା ମସଲା
ଏହି ରେସିପିଟିକୁ ରୁଟି କିମ୍ୱା ନାନ୍ ସହିତ ଖାଇଲେ ବେଶୀ ସୁଆଦିଆ ଲାଗିଥାଏ ।
Food
ମହାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ମିଠା ଚପ୍
ମହାଷ୍ଟମୀରେ ଘରେ ତିଆରି କରି ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ଖୁଆନ୍ତୁ, ନିଜେ ମଧ୍ୟ ଖାଆନ୍ତୁ।
Food
WWFର ପ୍ରଶଂସା- ଭାରତର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରଣାଳୀ ପରିବେଶ ପାଇଁ ସବୁଠୁ ଭଲ
ଆର୍ଜେଣ୍ଟିନା, ଅଷ୍ଟ୍ରେଲିଆ, ଆମେରିକା, ବ୍ରାଜିଲ୍ ଏବଂ ଫ୍ରାନ୍ସ ଭଳି କେତେକ ରାଷ୍ଟ୍ର ଏପରି ଖାଦ୍ୟ ଖାଉଛନ୍ତି, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ପରିବେଶ ଉପରେ ସବୁଠୁ ଅଧିକ କୁପ୍ରଭାବ ପଡ଼ୁଛି।
Food
ମହାସପ୍ତମୀରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ‘ଛେନା ଝିଲି’
ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଛେନା ଝିଲି। ଛେନା ଝିଲିକୁ ରୁଟି ଓ ପରଟା ସହିତ ଖାଇପାରିବେ।
Food
ପାଟିକୁ ସୁଆଦିଆ, ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ମୁଗ ତିଖିର
ଅତି ଅଳ୍ପ ଜିନିଷରେ ଓ ଅଳ୍ପ ସମୟରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ଏହି ସୁଆଦିଆ ଆଇଟମ୍।