Advertisment

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ବନାଇବେ ମସଲା ପୁରୀ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅଟା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ଲୁଣ, ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ଓ ବେସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଦଳି ନିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଗୁଳା ଆକାରର ଭଲ ଭାବେ ବେଲି କଣ୍ଟା ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆକାରର କଣା କରିଦିଅନ୍ତୁ […]

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ବନାଇବେ ମସଲା ପୁରୀ

Untitled

Advertisment

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅଟା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ଲୁଣ, ତେଲ।

Advertisment

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ଓ ବେସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଦଳି ନିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଗୁଳା ଆକାରର ଭଲ ଭାବେ ବେଲି କଣ୍ଟା ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆକାରର କଣା କରିଦିଅନ୍ତୁ ।

ଏବେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଏହାକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମସଲା ପୁରୀ ।

Advertisment
ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ପ୍ରବନ୍ଧଗୁଡ଼ିକ
Here are a few more articles:
ପରବର୍ତ୍ତୀ ପ୍ରବନ୍ଧ ପ Read ଼ନ୍ତୁ
Subscribe