ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ବନାଇବେ ମସଲା ପୁରୀ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅଟା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ଲୁଣ, ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ଓ ବେସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଦଳି ନିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଗୁଳା ଆକାରର ଭଲ ଭାବେ ବେଲି କଣ୍ଟା ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆକାରର କଣା କରିଦିଅନ୍ତୁ […]

Untitled

Rakesh Mallick
  • Published: Friday, 15 December 2017
  • , Updated: 15 December 2017, 12:28 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅଟା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ଲୁଣ, ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା ଓ ବେସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ହେଙ୍ଗୁ, ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଦଳି ନିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏହାକୁ ଗୁଳା ଆକାରର ଭଲ ଭାବେ ବେଲି କଣ୍ଟା ଚାମଚ ସାହାଯ୍ୟରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ଆକାରର କଣା କରିଦିଅନ୍ତୁ ।

ଏବେ କଡେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ଏହାକୁ ଛାଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ମସଲା ପୁରୀ ।

Related story