ବାଃ ବାଃ... କୁକୁଡ଼ା ମାଂସ ପିଠା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦା ରସୁଣ ଓ ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ, ଦେଶୀ କୁକୁଡା ମାଂସ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚୁଲାରେ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ପାଣି ଗରମ ହେବା ପରେ ତାକୁ ଚୁଲାରୁ କାଢି ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଗୋଳା ଯାଇଥିବା ଚାଉଳ ଚୁନାରେ ଅଦା, ରସୁଣ ଓ ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ […]

pithha....

Rakesh Mallick
  • Published: Tuesday, 06 February 2018
  • , Updated: 06 February 2018, 04:04 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଅରୁଆ ଚାଉଳ ଚୁନା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ରିଫାଇନ୍‌ ତେଲ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦା ରସୁଣ ଓ ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ, ଦେଶୀ କୁକୁଡା ମାଂସ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଚୁଲାରେ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ପାଣି ଗରମ ହେବା ପରେ ତାକୁ ଚୁଲାରୁ କାଢି ସେଥିରେ ଚାଉଳ ଚୁନା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଗୋଳା ଯାଇଥିବା ଚାଉଳ ଚୁନାରେ ଅଦା, ରସୁଣ ଓ ପିଆଜ ପେଷ୍ଟ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ କୁକୁଡ଼ା ମାଂସ ଓ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ତେଲ ପକାଇ ଭଲ ଭାବରେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏହାପରେ ତାୱା କିମ୍ବା ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କୁକୁଡ଼ା ମାଂସ ଓ ଚାଉଳ ଚୁନାର ମିଶ୍ରଣକୁ ଦେଇ ଘୋଡ଼ଣୀ ଘୋଡ଼େଇ ଦିଅନ୍ତି। ୧୦ରୁ ୧୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ବାହାର କରି ପିଠାଟିକୁ ଓଲଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଠା ସିଝିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ କୁକୁଡ଼ା ମାଂସ ପିଠା।

Related story