ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ବାଇଗଣ, ଦହି, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ଭେସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର , ରସୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ହଳଦୀ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ ହଳଦୀ ପକାଇ ଗୋଳାଇ ତେଲରେ ଟିକିଏ ଲାଲ ହେବା ଯାଏଁ ଛାଣନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଦହି ନିଅନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ସେଥିରେ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ଓ କାଟି ରଖିଥିବା କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପରେ ସେଥିରେ ଛଣା ଯାଇଥିବା ବାଇଗଣ ପକାନ୍ତୁ। ପରେ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ ଓ ଭେସୁଙ୍ଗା ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ। ପରେ ସେଥିରେ ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ରସୁଣ ପକାଇ ଛୁଙ୍କ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳାଇ ରଖିଥିବା ଦହି ବାଇଗଣକୁ ସେଥିରେ ପକାନ୍ତୁ। ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ବାସ୍ ଏଥର ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଦହି ବାଇଗଣ
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ତାଲିକାରେ ପ୍ୟାକେଜ ପାଣି, ମାନକ ମାପିବ FSSAI
ପ୍ୟାକେଜ୍ ପାଣି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ କି, ନୁହେଁ, ଜାଣନ୍ତୁ...