ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଇଦା, ତେଲ, ପାଣି, ଲୁଣ, ନଡ଼ିଆ, ଛେନା,ଗୁଡ, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ, ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ସୁଜି।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମଇଦାରେ ତେଲ, ଲୁଣ ଓ ପାଣି ଦେଇ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ଚକଟାରୁ ପୁରୀ ବେଲନ୍ତୁ। ନଡ଼ିଆ ଛେନା ଓ ଗୁଡକୁ ଚକଟି ସେଥିରେ ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ପୁର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସୁଜିକୁ ଗୁଆ ଘିଅରେ ଭାଜି ଚିନି ଓ କ୍ଷୀର ପକାଇ ଅନ୍ୟ ଏକ ପୁର ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। କିଛି ବୁନ୍ଦି ପୁର ଓ ଛେନାର ପୁର କରି ରଖନ୍ତୁ।
ଏହାପରେ ପୁରୀ ବେଲନ୍ତୁ ଏହା ଉପରେ ଦିଅନ୍ତୁ ନଡ଼ିଆ ପୁର। ନଡ଼ିଆ ପୁର ଉପରେ ଆଉ ଗୋଟିଏ ପୁରୀ ରଖି ସେଥିରେ ସୁଜି ପୁର ପକାନ୍ତୁ। ତା ଉପରେ ଆଉ ଗୋଟିଏ ପୁରୀ ରଖି ସେଥିରେ ବୁନ୍ଦି ପୁର ପକାନ୍ତୁ। ତା ଉପରେ ଅନ୍ୟ ଏକ ପୁରୀ ଦେଇ ଛେନା ପୁର ଦେଇ ଚାରିପାଖ ମୋଡି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସାତ ପୁରୀକୁ ଛାଣିଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ସାତପୁରୀ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।