ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ବାଇଗଣ ଖଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ […]

Baingan

Baingan

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 11 February 2018
  • Updated: 11 February 2018, 02:45 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଆଣନ୍ତୁ। ବଳକା ତେଲରେ ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ଜୀରା, ସୋରିଷ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଡ, ଆମ୍ୱୁଲ ଓ ଛଣା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣ ପକାନ୍ତୁ। ଏସବୁକୁ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟି ଯିବା ପରେ ଚୁଲିରୁ କଡ଼େଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର, ସାମାନ୍ୟ ଦହି, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ବାଇଗଣ ଖଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ବାଇଗଣ ଖଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ […]

Baingan

Baingan

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 11 February 2018
  • Updated: 11 February 2018, 02:45 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଆଣନ୍ତୁ। ବଳକା ତେଲରେ ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ଜୀରା, ସୋରିଷ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଡ, ଆମ୍ୱୁଲ ଓ ଛଣା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣ ପକାନ୍ତୁ। ଏସବୁକୁ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟି ଯିବା ପରେ ଚୁଲିରୁ କଡ଼େଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର, ସାମାନ୍ୟ ଦହି, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ବାଇଗଣ ଖଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ବାଇଗଣ ଖଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ […]

Baingan

Baingan

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 11 February 2018
  • Updated: 11 February 2018, 02:45 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଆଣନ୍ତୁ। ବଳକା ତେଲରେ ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ଜୀରା, ସୋରିଷ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଡ, ଆମ୍ୱୁଲ ଓ ଛଣା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣ ପକାନ୍ତୁ। ଏସବୁକୁ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟି ଯିବା ପରେ ଚୁଲିରୁ କଡ଼େଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର, ସାମାନ୍ୟ ଦହି, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ବାଇଗଣ ଖଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ବାଇଗଣ ଖଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ […]

Baingan

Baingan

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 11 February 2018
  • Updated: 11 February 2018, 02:45 PM IST

Sports

Latest News

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବାଇଗଣ, କନ୍‌ଫ୍ଲୋର, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ର, ଜୀରା,  ସୋରିଷ  ବଟା, ଲୁଣ, ଗୁଡ଼, ଆମ୍ୱୁଲ, ଦହି ଓ ଧନିଆ ପତ୍ର।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ବାଇଗଣକୁ ଲମ୍ବା ଲମ୍ବା କାଟି ସେଥିରେ କନ୍‌ଫ୍ଲୋର୍‌, ଜୀରା ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ରଖିଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଗୋଳା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣକୁ ଛାଣି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଆଣନ୍ତୁ। ବଳକା ତେଲରେ ପଞ୍ଚ ଫୁଟଣ, ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା ଓ ଭୃସଙ୍ଗ ପତ୍ରର ଛୁଙ୍କ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏବେ ସେଥିରେ ଜୀରା, ସୋରିଷ ବଟା ଓ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ ଦିଅନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ସେଥିରେ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ପାଣି ଫୁଟିବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୁଡ, ଆମ୍ୱୁଲ ଓ ଛଣା ହୋଇ ରଖିଥିବା ବାଇଗଣ ପକାନ୍ତୁ। ଏସବୁକୁ ଅଳ୍ପ ସମୟ ଫୁଟିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟି ଯିବା ପରେ ଚୁଲିରୁ କଡ଼େଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆ ପତ୍ର, ସାମାନ୍ୟ ଦହି, ଜୀରା ଓ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ପକାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ବାଇଗଣ ଖଟା।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos