ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଇଦା, ଗୁଆ ଘିଅ, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢା, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ ଓ ଚିନି
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ମଇଦାରେ ଅଳ୍ପ ଗୁଆଘିଅ, ଲୁଣ ଓ ଖାଇବା ସୋଢ଼ା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟି ସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏବେ ଚକଟା ଯାଇଥିବା ମଇଦାକୁ ଗୋଳା କରି ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ମଇଦା ଗୋଳାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ ଆକାରରେ ବେଲି ସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଫଟୋ (ତଳେ)ରେ ଦେଖାଯାଇଥିବା ଭଳି ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟନ୍ତୁ।
ଏବେ ଉପରୁ ତଳ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଧୀରେ ଧୀରେ ଗୁଡ଼ାଇ ଆଣି ଖଜା ତିଆରି କରନ୍ତୁ (ନିମ୍ନରେ ଫଟୋରେ ଦେଖନ୍ତୁ)।
ଏହାପରେ କଡ଼େଇରେ ତେଲଗରମ କରନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ଖଜାକୁ ତେଲରେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏହାକୁ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ଚିନି ଶିରାରେ ପକାଇ ଛାଣିଆଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କୁର୍କୁରିଆ ଏଲୋଜେଲୋ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।