ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଇଦା, ଗୁଆ ଘିଅ, ଲୁଣ, ଖାଇବା ସୋଢା, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ ଓ ଚିନି
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ମଇଦାରେ ଅଳ୍ପ ଗୁଆଘିଅ, ଲୁଣ ଓ ଖାଇବା ସୋଢ଼ା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଚକଟନ୍ତୁ। ଚକଟି ସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ କିଛି ସମୟ ଘୋଡ଼ାଇ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏବେ ଚକଟା ଯାଇଥିବା ମଇଦାକୁ ଗୋଳା କରି ବେଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ମଇଦା ଗୋଳାକୁ ଗୋଲ ଗୋଲ ଆକାରରେ ବେଲି ସାରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଫଟୋ (ତଳେ)ରେ ଦେଖାଯାଇଥିବା ଭଳି ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟନ୍ତୁ।
ଏବେ ଉପରୁ ତଳ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଧୀରେ ଧୀରେ ଗୁଡ଼ାଇ ଆଣି ଖଜା ତିଆରି କରନ୍ତୁ (ନିମ୍ନରେ ଫଟୋରେ ଦେଖନ୍ତୁ)।
ଏହାପରେ କଡ଼େଇରେ ତେଲଗରମ କରନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ଖଜାକୁ ତେଲରେ ଛାଣି ଦିଅନ୍ତୁ।
ଏହାକୁ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ରଖିଥିବା ଚିନି ଶିରାରେ ପକାଇ ଛାଣିଆଣନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା କୁର୍କୁରିଆ ଏଲୋଜେଲୋ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ବିପଦପୂର୍ଣ୍ଣ ଖାଦ୍ୟ ତାଲିକାରେ ପ୍ୟାକେଜ ପାଣି, ମାନକ ମାପିବ FSSAI
ପ୍ୟାକେଜ୍ ପାଣି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ କି, ନୁହେଁ, ଜାଣନ୍ତୁ...