Advertisment

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ କଙ୍କଡ଼ା କୋର୍ମା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କଙ୍କଡ଼ା, ଟମାଟୋ, ପିଆଜ ରସୁଣ, ଡାଲଚିନି, ଗୁଜୁରାତି, ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର, ତେଲ,ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ଗରମ ମସଲା ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଙ୍କଡ଼ାକୁ ଗରମ ପାଣିରେ ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ। କଙ୍କଡ଼ା ମରିଯିବା ପରେ ଖୋଳପା ଛଡ଼ାଇ ମାଂସ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଏବଂ ମାଂସକୁ ଛୋଟ ଚୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ତେଲରେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ରସୁଣ ଏବଂ ଡାଲଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ବଟା ପକାଇ […]

ଅଦ୍ୟତନ ହୋଇଛି
ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବେ କଙ୍କଡ଼ା କୋର୍ମା

crap curryu

Advertisment

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: କଙ୍କଡ଼ା, ଟମାଟୋ, ପିଆଜ ରସୁଣ, ଡାଲଚିନି, ଗୁଜୁରାତି, ନଡ଼ିଆ କ୍ଷୀର, ତେଲ,ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ଗରମ ମସଲା

Advertisment

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଙ୍କଡ଼ାକୁ ଗରମ ପାଣିରେ ପକାଇଦିଅନ୍ତୁ। କଙ୍କଡ଼ା ମରିଯିବା ପରେ ଖୋଳପା ଛଡ଼ାଇ ମାଂସ ବାହାର କରନ୍ତୁ। ଏବଂ ମାଂସକୁ ଛୋଟ ଚୋଟ ଖଣ୍ଡରେ କାଟି ତେଲରେ ଭାଜି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ସେଥିରେ କଟା ପିଆଜ, ଟମାଟୋ ଓ ରସୁଣ ଏବଂ ଡାଲଚିନି ଓ ଗୁଜୁରାତି ବଟା ପକାଇ କଷି ଦିଅନ୍ତୁ। ମସଲା ଭଲଭାବେ କଷି ହୋଇଯିବା ପରେ ସେଥିରେ କଙ୍କଡ଼ା ମାଂସ ପକାନ୍ତୁ ଓ କଷନ୍ତୁ। ମାଂସ କଷି ହେବା ପରେ ନଡ଼ିଆ ରସ ପକାଇ ଏହାକୁ ପୁଟାନ୍ତୁ। ଅଳ୍ପ ଫୁଟିଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

Advertisment
ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ପ୍ରବନ୍ଧଗୁଡ଼ିକ
Here are a few more articles:
ପରବର୍ତ୍ତୀ ପ୍ରବନ୍ଧ ପ Read ଼ନ୍ତୁ
Subscribe