ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ […]

sweet corn

sweet corn

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 15 January 2018
  • Updated: 15 January 2018, 02:46 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଟମାଟୋ ଓ କାଜୁକୁ ମିସାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ମସଲାରେ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଟିକେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ମିସାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ମସଲା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନ୍ୟ ଏକ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ କିଛି ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜିଯିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ମସଲାରେ ଟିକେ ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା ଓ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ରେଭି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଭଜା ଯାଇଥିବା ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ସିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ସିଝିଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ ଓ ଗରମ ଗରମ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଖାଆନ୍ତୁ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ […]

sweet corn

sweet corn

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 15 January 2018
  • Updated: 15 January 2018, 02:46 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଟମାଟୋ ଓ କାଜୁକୁ ମିସାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ମସଲାରେ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଟିକେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ମିସାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ମସଲା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନ୍ୟ ଏକ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ କିଛି ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜିଯିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ମସଲାରେ ଟିକେ ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା ଓ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ରେଭି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଭଜା ଯାଇଥିବା ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ସିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ସିଝିଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ ଓ ଗରମ ଗରମ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଖାଆନ୍ତୁ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ […]

sweet corn

sweet corn

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 15 January 2018
  • Updated: 15 January 2018, 02:46 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଟମାଟୋ ଓ କାଜୁକୁ ମିସାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ମସଲାରେ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଟିକେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ମିସାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ମସଲା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନ୍ୟ ଏକ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ କିଛି ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜିଯିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ମସଲାରେ ଟିକେ ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା ଓ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ରେଭି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଭଜା ଯାଇଥିବା ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ସିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ସିଝିଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ ଓ ଗରମ ଗରମ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଖାଆନ୍ତୁ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ । ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ […]

sweet corn

sweet corn

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 15 January 2018
  • Updated: 15 January 2018, 02:46 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ, ଟମାଟୋ, ଲଙ୍କା, କାଜୁ, ଧନିଆ, ଘିଅ, ଜିରା, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ହଳଦୀ ପାଉଡର, ଅଦା ପେଷ୍ଟ, ଧନିଆ ପାଉଡର, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ଓ ସେଥିରେ ଦୁଇ ଚାମଚ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ଗୋଟେ ଚାମଚ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ପାଉଡର ଓ ଅଧା ଚାମଚ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଟମାଟୋ ଓ କାଜୁକୁ ମିସାଇ ଏକ ପେଷ୍ଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଏହି ପେଷ୍ଟକୁ ମସଲାରେ ପକାନ୍ତୁ ଓ ଟିକେ ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ ମିସାଇ ମସଲାକୁ ଭଲ ଭାବେ କସନ୍ତୁ। ମସଲା ହେବା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଅନ୍ୟ ଏକ କଡାଇ ଗରମ କରନ୍ତୁ ସେଥିରେ କିଛି ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅ ଗରମ ହେବା ପରେ ସେଥିରେ ମିଠା ମକା, ସିମଲା ମିର୍ଚ ଓ ଲୁଣ ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜିଯିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଥିବା ମସଲାରେ ଟିକେ ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା ଓ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ରେଭି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ । ଏହା ପରେ ଭଜା ଯାଇଥିବା ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ସିଝିବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ। ମକା ଓ ସିମଲା ମିର୍ଚ ସିଝିଯିବା ପରେ ସେଥିରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାନ୍ତୁ ଓ ଗରମ ଗରମ ପ୍ଲେଟକୁ କାଢି ଖାଆନ୍ତୁ ସ୍ୱିଟ କର୍ଣ୍ଣ ସିମଲା ମିର୍ଚ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos