ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ସୋରିଷ, ପୋସ୍ତକ, ଜିରା, ରସୁଣ, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ସୋରିଷ ତେଲ, ରୋହି ମାଛ, ଟମାଟୋ, କଟା ପିଆଜ ଓ କଦଳୀ ପତ୍ର
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ କିଛି ସୋରିଷ, ପୋସ୍ତକ, ଜିରା, ରସୁଣ ଏବଂ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ବାଟି ସେଥିରେ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ଓ କଞ୍ଚା ସୋରିଷ ତେଲ ମିଶାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରରେ କଟା ହୋଇ ରଖିଥିବା ରୋହି ମାଛ ନିଅନ୍ତୁ। ସେଥିରେ ଏହି ମସଲାକୁ ପକାନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କଟା ଟମାଟୋ ଓ କଟା ପିଆଜ ପକାନ୍ତୁ। ଏସବୁକୁ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାଇ ମାରିନେଟ କରିବା ପାଇଁ କିଛି ସମୟ ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ମସଲା ଗୋଳା ମାଛକୁ କଦଳୀ ପତ୍ରରେ ରଖି ଚାରିପାଖ ସୂତାରେ ବାନ୍ଧି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ଇଡ଼ିଲି ଛାଞ୍ଚରେ ପାଣି ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତା’ ଉପରେ କଦଳୀ ପତ୍ରରେ ବାନ୍ଧି ରଖିଥିବା ମାଛ ଗୁଡ଼ିକୁ ସଜାଇ ରଖନ୍ତୁ। ଇଡ଼ିଲି ଛାଞ୍ଚରେ ଘୋଡ଼ଣୀ ଦିଅନ୍ତୁ ଓ ଷ୍ଟିମ୍ କରନ୍ତୁ। ପ୍ରାୟ ୨୦ ମିନିଟ ପରେ ଘୋଡ଼ଣୀ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ମାଛ ପାତୁଡ଼ି। ଏବେ ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଅନ୍ୟ ମାନଙ୍କୁ ବି ଖାଇବାକୁ ଦିଅନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Food
ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ତାଡ଼ିଆ ମିଠା
ଆଜି ଦୀପାବଳିରେ ଏହି ମିଠାକୁ ଘରେ ତିଆରି ଠାକୁରଙ୍କ ପାଖରେ ଭୋଗ ଲଗାନ୍ତୁ।
Food
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି
ଏଥର ଦୀପାବଳିରେ କରନ୍ତୁ ମୁଗ ଡାଲି ବରଫି। ଖୁବ୍ କମ୍ ସାମଗ୍ରୀରେ ଓ କମ୍ ସମୟରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେବ ଏହି ସୁଆଦିଆ ମିଠା।
Viral
ବିଦେଶରେ ଦେଶୀ ବାସ୍ନା, ଲଣ୍ଡନରେ ବିକ୍ରି ହେଉଛି ଝାଲ୍ ମୁଢି
ଲଣ୍ଡନରେ ବାସୁଛି ଭାରତୀୟ ଖାଦ୍ୟର ବାସ୍ନା, ଆଉ ଲଣ୍ଡନବାସୀ ନେଉଛନ୍ତି ଝାଲ୍ ମୁଢିର ମଜା।