ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ସିଝା ଆଳୁ, ପନିର, ପୋସ୍ତୋ, ଟମାଟୋ ପେଷ୍ଟ, କର୍ଣ୍ଣଫ୍ଲୋର୍, ଧଣିଆ ପତ୍ର, କାଜୁ, କିସ୍ମିସ୍, ଅଦାପେଷ୍ଟ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧଣିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କାଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା, ଲୁଣ ଓ ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
- ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ସିଝା ଆଳୁ ଓ ପନିରକୁ କଦୁକସ୍ କରିଦିଅନ୍ତୁ।
- ଏବେ ଏଥିରେ ଲୁଣ, କର୍ଣ୍ଣପ୍ଲୋର, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, କଟା ଧଣିଆପତ୍ର ଓ କାଜୁକିସ୍ମିସ୍ ପକାଇ ଭଲଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- ଏବେ ଏହି ମିଶ୍ରଣକୁ ଚୋଟ ଚୋଟ ଗୋଳା କରି ରଖନ୍ତୁ।
- ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ।
- ତେଲ ଭଲଭାବେ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଏଥିରେ ଏହି ଛୋଟ ଆଳୁ ଓ ପନିର ଗୋଳାକୁ ପକାଇ ଛାଣନ୍ତୁ।
- ବର୍ତ୍ତମାନ ଆଉଏକ ପାତ୍ରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ।
- ଗରମ ତେଲରେ ଜିରା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଧଣିଆ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ଅଦା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ ମସଲା କଷନ୍ତୁ।
କିଛି ସମୟ ମସଲା କଷି ହେବା ପରେ ଏଥିରେ ଟମାଟୋ ପୋସ୍ତ ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପେଷ୍ଟ ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। - ମସଲା କଷି ହୋଇଗଲେ ଏଥିରେ ପାଣି, ଲୁଣ, ଗରମ ସମଲା ପକାଇ କିଛି ସମୟ ପାଇଁ ଗୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- ମସଲା ଫଟିଗଲା ପରେ ଛଣା ଯାଇଥିବା କୋଫ୍ତାଗୁଡ଼ିକୁ ଏଥରେ ପକାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- କିଥଛି ସମୟ ଏହାକୁ ପୁଣି ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।
- କୋଫ୍ତା ନରମ ହୋଇଗଲେ ଚୁଲି ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ।
- ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ଆଳୁ ପନିର କୋପ୍ତା କରି’। ଏହାକୁ ଆପଣ ରୁଟି, ପରଟା, ନାନ୍ କିମ୍ବା ଭାତ ସହ ଖାଇ ପାରିବେ।