ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା' ପିଉଛନ୍ତି କି? ସାବଧାନ୍, ହୋଇପାରେ କ୍ୟାନ୍‌ସର୍

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଚା’ ସାଧାରଣତଃ ଗରମ ହିଁ ପିଆଯାଏ। କାରଣ ଚା’ ଗରମ ଥିଲେ ହିଁ ପାଟିକୁ ତାଜା ଅନୁଭବ ଦିଏ। ତେବେ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି, ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା’ ଶରୀର ପାଇଁ କେତେ ହାନିକାରକ ? ଏକ ଗେବଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା’ ପିଇଲେ, ଖାଦ୍ୟ ନଳୀ କିମ୍ବା ଗଳାରେ କ୍ୟାନ୍‌ସର୍‌ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଆଠଗୁଣା ଅଧିକ ବଢ଼ିଯାଏ। ଇରାନ୍‌ର ଲୋକେ ଖୁବ୍‌ ଚା’ ପିଅନ୍ତି। ହେଲେ ଏମାନେ କେବେ ହେଲେ ଧୂମପାନ […]

tea-cup

Chinmayee Roy
  • Published: Friday, 25 January 2019
  • , Updated: 25 January 2019, 07:51 AM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଚା' ସାଧାରଣତଃ ଗରମ ହିଁ ପିଆଯାଏ। କାରଣ ଚା' ଗରମ ଥିଲେ ହିଁ ପାଟିକୁ ତାଜା ଅନୁଭବ ଦିଏ। ତେବେ ଆପଣ ଜାଣନ୍ତି କି, ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା' ଶରୀର ପାଇଁ କେତେ ହାନିକାରକ ?

ଏକ ଗେବଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା' ପିଇଲେ, ଖାଦ୍ୟ ନଳୀ କିମ୍ବା ଗଳାରେ କ୍ୟାନ୍‌ସର୍‌ ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଆଠଗୁଣା ଅଧିକ ବଢ଼ିଯାଏ।

ଇରାନ୍‌ର ଲୋକେ ଖୁବ୍‌ ଚା' ପିଅନ୍ତି। ହେଲେ ଏମାନେ କେବେ ହେଲେ ଧୂମପାନ କି ତମାଖୁ ସେବନ କରନ୍ତି ନାହିଁ। କିନ୍ତୁ ସେମାନଙ୍କ ଠାରେ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଇସୋଫେଗଲ୍‌ କ୍ୟାନସର୍ ସମସ୍ୟା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି। ଆଉ ଏହା ପଛର କାରଣ ହେଉଛି ଅତ୍ୟଧିକ ଗରମ ଚା'। ଗରମ ଚା' ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଗଳାର ଟିସୁଗୁଡ଼ିକ ନଷ୍ଟ ହୋଇ ପରେ କ୍ୟାନ୍‌ସର୍‌ର ଆକ୍ରାନ୍ତ ହୁଅନ୍ତି। ଚା'କୁ ଆଞ୍ଚରୁ ଓହ୍ଲାଇବାର ଦୁଇମିନିଟ୍‌ ଭିତରେ ଯେଉଁମାନେ ପିଇଥା'ନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ସମସ୍ୟା ଅଧିକ ଦେଖାଦିଏ।

ତେଣୁ ଗବେଷକଙ୍କ ମତରେ, ଚା’କୁ କପ୍‌ରେ ଢ଼ାଳିବାର ୫ ମିନିଟ୍‌ ପରେ ର୍ହିଁ ଏହାକୁ ପିଇବା ଉଚିତ୍।

ଏହି ଗବେଷଣାରେ ପ୍ରାୟ ୫୦ ହଜାର ଲୋକଙ୍କୁ ସାମିଲ କରାଯାଇଥିଲା। ଏହି ଗବେଷଣାରୁ ମିଳିଥିବା ତଥ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ, ଚା' କପ୍‌ରେ ଢାଳିବା ଓ ପିଇବା ଭିତରେ ଅତି କମ୍‌ରେ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍‌ ଅନ୍ତର ରହିବା ଉଚିତ୍‌। ଗରମ ଚା' ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଆସିଡିଟି, ଅଲ୍‌ସର୍ ଓ ପେଟ ସହ ଜଡ଼ିତ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ହୋଇପାରେ। କେବଳ ଗରମ ଚା’ ନୁହେଁ, ଆହୁରି ଅନେକ ଜିନିଷ ରହିଛି, ଯାହାକି ଏତେ ଗରମ ହୋଇଥାଏ ଯେ ଏହା ପେଟର କୋଷିକାଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥାଏ। ଫଳରେ ପେଟ ସହ ଜଡ଼ିତ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଦିଏ।

Related story