ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଛତୁ, କଞ୍ଚା ମଟର ଦାନା, ଚୋପା ଛଡ଼ା ହୋଇଥିବା ଟମାଟୋ, ବୋନଲେସ୍ ଚିକେନ, ଅଣ୍ଡା, ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟଫ୍, ଅଜିନା ମଟର, ଅଦା ଓ ଲୁଣ।
ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି କେଶର ଅଲଗା କରି ଧଳା ଅଂଶକୁ ଫେଣ୍ଟି ଅଲଗା ରଖନ୍ତୁ। ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟପ୍କୁ ଗୋଟିଏ ପାତ୍ରରେ ଚୂଲିରେ ବସାନ୍ତୁ । ଚିକେନ୍ ଷ୍ଟଫ୍ ଫୁଲି ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଛତୁ, ଚିକେନ୍, ଟମାଟୋ ଓ ମଟର ଦାନା ପକାନ୍ତୁ । ବର୍ତ୍ତମାନ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ଅଜିନା ମଟର ଓ କଟା ଅଦା ପକାଇ ୫ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଶେଷରେ ଅଣ୍ଡାର ଧଳା ଅଂଶକୁ ଫୁଟୁଥିବା ସୁପ୍ ଉପରେ ଧିରେଧିରେ ଢାଳନ୍ତୁ ଓ ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ । ବେଶୀ ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଫୁଟୁଥିବା ଅବସ୍ଥାରେ ଚୂଲିରୁ ଓହ୍ଲାଇ ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ସସ୍ ପକାଇ ଗରମା ଗରମ ପରିବେଷଣ କରନ୍ତୁ, ‘ଏଗ୍ ଡ୍ରପ୍ ସୁପ୍’ ।