ବାସନରୁ ଦାଗ ହଟାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ସବୁ ଉପାୟ

ରୋଷେଇ ସମୟରେ ବାସନ ପୋଡ଼ିଗଲେ କିମ୍ୱା ଏଥିରେ ଦାଗ ଲାଗି ଗଲେ କଥା ସରିଲା। ଏହାକୁ  ନୂଆ ଭଳି ଚମକାଇବା ବଡ଼ ମୁସ୍କିଲ କାମ। ତେବେ ବାସନ ଗୁଡ଼ିକୁ ସହଜ ଉପାୟରେ ପୂର୍ବ ଚମକ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ? ତେବେ ପଢ଼ନ୍ତୁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଟିପ୍ସ। – ଷ୍ଟିଲ୍‌ ବାସନକୁ ଚମକ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ପିଆଜ ରସ ଓ ଭିନେଗାରକୁ ସଠିକ ପରିମାଣରେ ମିଶାଇ ବାସନ ମାଜନ୍ତୁ।  ଏହାପରେ ବାସନ ମଜା ସାବୁନରେ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ […]

cooker

Rakesh Mallick
  • Published: Sunday, 19 November 2017
  • , Updated: 19 November 2017, 02:33 PM IST

ରୋଷେଇ ସମୟରେ ବାସନ ପୋଡ଼ିଗଲେ କିମ୍ୱା ଏଥିରେ ଦାଗ ଲାଗି ଗଲେ କଥା ସରିଲା। ଏହାକୁ  ନୂଆ ଭଳି ଚମକାଇବା ବଡ଼ ମୁସ୍କିଲ କାମ। ତେବେ ବାସନ ଗୁଡ଼ିକୁ ସହଜ ଉପାୟରେ ପୂର୍ବ ଚମକ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ? ତେବେ ପଢ଼ନ୍ତୁ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଟିପ୍ସ।

- ଷ୍ଟିଲ୍‌ ବାସନକୁ ଚମକ ଦେବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ପିଆଜ ରସ ଓ ଭିନେଗାରକୁ ସଠିକ ପରିମାଣରେ ମିଶାଇ ବାସନ ମାଜନ୍ତୁ।  ଏହାପରେ ବାସନ ମଜା ସାବୁନରେ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ବାସନର ଚମକ ପୂର୍ବପରି ଫେରିଆସିବ।

- କଡ଼େଇରେ  ଘିଅ ବା ତେଲ ଲାଗି ଲାଗି ମଇଳା ଆକାରରେ ଜମିଥିଲେ, ଏହାକୁ ସଫା କରିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଭିନେଗାର ଢାଳି ଦିଅନ୍ତୁ। ଦେଖିବେ ମଇଳା ଛାଡ଼ିଯିବ।

- ପିତ୍ତଳ ବାସନରେ କଳା ଦାଗ ପଡୁଥିଲେ ଏହାକୁ ଚମକ ଦେବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମାଜନ୍ତୁ।

- ରୋଷେଇ ବେଳେ ଜଳି ଯାଇଥିବା ବାସନକୁ ସଫା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ଏଥିରେ ପିଆଜ ଓ ପାଣିକୁ ମିଶାଇ ଭଲ ଭାବେ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । ଏହାପରେ ବାସନକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇଦିଅନ୍ତୁ ।

- ପ୍ରେସର କୁକୁରରେ ଥିବା ଦାଗ ସଫା କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିଲେ ଏଥିରେ ପାଣି, ସର୍ଫ୍‌ ଓ ଲେମ୍ବୁରସକୁ ପକାଇ ଫୁଟାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଭଲ ଭାବେ ଘସିଘସି ମାଜନ୍ତୁ। ପ୍ରେସର କୁକୁରରେ ଚମକ ଫେରିଆସିବ।

 

Related story