ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ସେବନ କରନ୍ତୁ ଏହି ୭ ଜିନିଷ

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ […]

health

health

Ranjit Kumar Jena
  • Published: Thursday, 14 January 2021
  • Updated: 14 January 2021, 07:40 PM IST

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ସଚେଚନତା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଏହି ହର୍ବାଲ ବହୁ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ଲୋକଙ୍କୁ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେଉଛି। ଏଭଳି ଅନେକ ହର୍ବାଲ୍ ଅଛି, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରୁ ଅନେକ ଜିନିଷ ରୋଷେଇ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ସାମଗ୍ରୀରେ ଥାଏ।

ayurveda

ତୁଳସୀ: ସାଧାରଣତ ତୁଳସୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ତୁଳସୀ ଥଣ୍ଡା-କାଶ, ଜ୍ୱର, ରିକେଟ୍ସ, ନ୍ୟୁମୋନିଆ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଡାଇରିଆ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଥାଏ।

ରସୁଣ: ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଭାବେ ବହୁତ କାମ ଦେଇଥାଏ। ଏହାର ଗୋଟିଏ କଢ଼ି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମକୁ ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ବି', ସି ସହ ଆୟୋଡିନ, ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ।

ଡାଲଚିନି: ଖାଦ୍ୟରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଏହା ଭାଇରସ୍ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଇଥାଏ। ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେଉଁ ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ହୋଇଥାଏ, ସେଥିରେ ୯୯.୯ ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜୀବାଣୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ।

ଲବଙ୍ଗ: ଲବଙ୍ଗ ଶରୀରର ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବା ସହ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ଶେଷ କରିଥାଏ।

ଅଦା: ଅଦା ସାଧାରଣତଃ ବାନ୍ତି, ହଜମ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରାଇବା ସହ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା: ଏହା ଚର୍ମକୁ ସତେଜ ରଖିବା ସହ ଅନେକ ରୋଗ ପାଇଁ ଖୁବ୍ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଗ୍ରୀନ୍ ଟି: ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟସର ମାତ୍ରା ବହୁତ ରହିଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

ଆୟୁର୍ବେଦ ସେତେବେଳେ କାମ ଦେଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ ଏଥିରେ କୌଣସି ମିଶ୍ରଣ ହୋଇନଥିବ। ଆଜିକାଲି ବଜାରରେ ନକଲି ହର୍ବାଲ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳୁଛି। ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ସର୍ବଦା ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଦୋକାନରୁ ହିଁ ହର୍ବାଲ୍ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବା ଦରକାର।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ସେବନ କରନ୍ତୁ ଏହି ୭ ଜିନିଷ

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ […]

health

health

Ranjit Kumar Jena
  • Published: Thursday, 14 January 2021
  • Updated: 14 January 2021, 07:40 PM IST

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ସଚେଚନତା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଏହି ହର୍ବାଲ ବହୁ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ଲୋକଙ୍କୁ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେଉଛି। ଏଭଳି ଅନେକ ହର୍ବାଲ୍ ଅଛି, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରୁ ଅନେକ ଜିନିଷ ରୋଷେଇ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ସାମଗ୍ରୀରେ ଥାଏ।

ayurveda

ତୁଳସୀ: ସାଧାରଣତ ତୁଳସୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ତୁଳସୀ ଥଣ୍ଡା-କାଶ, ଜ୍ୱର, ରିକେଟ୍ସ, ନ୍ୟୁମୋନିଆ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଡାଇରିଆ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଥାଏ।

ରସୁଣ: ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଭାବେ ବହୁତ କାମ ଦେଇଥାଏ। ଏହାର ଗୋଟିଏ କଢ଼ି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମକୁ ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ବି', ସି ସହ ଆୟୋଡିନ, ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ।

ଡାଲଚିନି: ଖାଦ୍ୟରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଏହା ଭାଇରସ୍ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଇଥାଏ। ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେଉଁ ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ହୋଇଥାଏ, ସେଥିରେ ୯୯.୯ ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜୀବାଣୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ।

ଲବଙ୍ଗ: ଲବଙ୍ଗ ଶରୀରର ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବା ସହ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ଶେଷ କରିଥାଏ।

ଅଦା: ଅଦା ସାଧାରଣତଃ ବାନ୍ତି, ହଜମ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରାଇବା ସହ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା: ଏହା ଚର୍ମକୁ ସତେଜ ରଖିବା ସହ ଅନେକ ରୋଗ ପାଇଁ ଖୁବ୍ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଗ୍ରୀନ୍ ଟି: ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟସର ମାତ୍ରା ବହୁତ ରହିଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

ଆୟୁର୍ବେଦ ସେତେବେଳେ କାମ ଦେଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ ଏଥିରେ କୌଣସି ମିଶ୍ରଣ ହୋଇନଥିବ। ଆଜିକାଲି ବଜାରରେ ନକଲି ହର୍ବାଲ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳୁଛି। ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ସର୍ବଦା ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଦୋକାନରୁ ହିଁ ହର୍ବାଲ୍ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବା ଦରକାର।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ସେବନ କରନ୍ତୁ ଏହି ୭ ଜିନିଷ

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ […]

health

health

Ranjit Kumar Jena
  • Published: Thursday, 14 January 2021
  • Updated: 14 January 2021, 07:40 PM IST

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ସଚେଚନତା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଏହି ହର୍ବାଲ ବହୁ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ଲୋକଙ୍କୁ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେଉଛି। ଏଭଳି ଅନେକ ହର୍ବାଲ୍ ଅଛି, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରୁ ଅନେକ ଜିନିଷ ରୋଷେଇ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ସାମଗ୍ରୀରେ ଥାଏ।

ayurveda

ତୁଳସୀ: ସାଧାରଣତ ତୁଳସୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ତୁଳସୀ ଥଣ୍ଡା-କାଶ, ଜ୍ୱର, ରିକେଟ୍ସ, ନ୍ୟୁମୋନିଆ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଡାଇରିଆ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଥାଏ।

ରସୁଣ: ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଭାବେ ବହୁତ କାମ ଦେଇଥାଏ। ଏହାର ଗୋଟିଏ କଢ଼ି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମକୁ ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ବି', ସି ସହ ଆୟୋଡିନ, ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ।

ଡାଲଚିନି: ଖାଦ୍ୟରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଏହା ଭାଇରସ୍ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଇଥାଏ। ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେଉଁ ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ହୋଇଥାଏ, ସେଥିରେ ୯୯.୯ ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜୀବାଣୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ।

ଲବଙ୍ଗ: ଲବଙ୍ଗ ଶରୀରର ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବା ସହ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ଶେଷ କରିଥାଏ।

ଅଦା: ଅଦା ସାଧାରଣତଃ ବାନ୍ତି, ହଜମ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରାଇବା ସହ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା: ଏହା ଚର୍ମକୁ ସତେଜ ରଖିବା ସହ ଅନେକ ରୋଗ ପାଇଁ ଖୁବ୍ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଗ୍ରୀନ୍ ଟି: ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟସର ମାତ୍ରା ବହୁତ ରହିଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

ଆୟୁର୍ବେଦ ସେତେବେଳେ କାମ ଦେଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ ଏଥିରେ କୌଣସି ମିଶ୍ରଣ ହୋଇନଥିବ। ଆଜିକାଲି ବଜାରରେ ନକଲି ହର୍ବାଲ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳୁଛି। ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ସର୍ବଦା ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଦୋକାନରୁ ହିଁ ହର୍ବାଲ୍ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବା ଦରକାର।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବାକୁ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି? ସେବନ କରନ୍ତୁ ଏହି ୭ ଜିନିଷ

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ […]

health

health

Ranjit Kumar Jena
  • Published: Thursday, 14 January 2021
  • Updated: 14 January 2021, 07:40 PM IST

ଶୀତ ଋତୁରେ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗରୁ ବଞ୍ଚିବା ପାଇଁ ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ବଢ଼ାଇବା ନିହାତି ଜରୁରୀ। ଏଭଳି ସ୍ଥିତିରେ ଗ୍ରୀନ୍ ଡାଏଟ୍ ସହ କିଛି ଆୟୁର୍ବେଦ ଔଷଧ ବ୍ୟବହାର କରିବା ଦରକାର, ଯାହାଦ୍ୱାରା ଆମର ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ବଢ଼ିବା ସହ ଛୋଟବଡ଼ ରୋଗରୁ ମଧ୍ୟ ଏହା ଶୀଘ୍ର ଆରୋଗ୍ୟ କରିପାରିବ। ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଚିକିତ୍ସାର ବହୁଳ ପ୍ରଚଳନ କାରଣରୁ ନା କେବଳ ହର୍ବାଲର ବ୍ୟାପକ ବ୍ୟବହାର ହେଉଛି ବରଂ ଏହାର ବ୍ୟବହାରକୁ ନେଇ ଲୋକଙ୍କ ମନରେ ସଚେଚନତା ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି। ଏହି ହର୍ବାଲ ବହୁ ରୋଗକୁ ଦୂର କରିବା ସହ ଲୋକଙ୍କୁ ମାନସିକ ଶାନ୍ତି ପ୍ରଦାନ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସହାୟକ ହେଉଛି। ଏଭଳି ଅନେକ ହର୍ବାଲ୍ ଅଛି, ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରୁ ଅନେକ ଜିନିଷ ରୋଷେଇ ପାଇଁ ବ୍ୟବହୃତ ସାମଗ୍ରୀରେ ଥାଏ।

ayurveda

ତୁଳସୀ: ସାଧାରଣତ ତୁଳସୀ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ। ତୁଳସୀ ଥଣ୍ଡା-କାଶ, ଜ୍ୱର, ରିକେଟ୍ସ, ନ୍ୟୁମୋନିଆ, କୋଷ୍ଠକାଠିନ୍ୟ, ଡାଇରିଆ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବା ପାଇଁ ଉପଯୋଗୀ ସାବ୍ୟସ୍ତ ହୋଇଥାଏ।

ରସୁଣ: ରସୁଣ ଆଣ୍ଟି ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆ ଭାବେ ବହୁତ କାମ ଦେଇଥାଏ। ଏହାର ଗୋଟିଏ କଢ଼ି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଆମକୁ ଭିଟାମିନ୍-ଏ, ବି', ସି ସହ ଆୟୋଡିନ, ଆଇରନ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ ଭଳି ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ।

ଡାଲଚିନି: ଖାଦ୍ୟରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ଦ୍ୱାରା ଏହା ଭାଇରସ୍ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ନଷ୍ଟ କରିଦେଇଥାଏ। ଏକ ଅନୁସନ୍ଧାନରେ ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି ଯେଉଁ ଖାଦ୍ୟପଦାର୍ଥରେ ଡାଲଚିନିର ବ୍ୟବହାର ହୋଇଥାଏ, ସେଥିରେ ୯୯.୯ ପ୍ରତିଶତ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଜୀବାଣୁ ନଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ।

ଲବଙ୍ଗ: ଲବଙ୍ଗ ଶରୀରର ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବା ସହ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟ ଓ ବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆକୁ ଶେଷ କରିଥାଏ।

ଅଦା: ଅଦା ସାଧାରଣତଃ ବାନ୍ତି, ହଜମ ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି କରାଇବା ସହ ଅନେକ ସମସ୍ୟା ଦୂର କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଅଶ୍ୱଗନ୍ଧା: ଏହା ଚର୍ମକୁ ସତେଜ ରଖିବା ସହ ଅନେକ ରୋଗ ପାଇଁ ଖୁବ୍ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ।

ଗ୍ରୀନ୍ ଟି: ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢ଼ାଇବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟି ଅକ୍ସିଡେଣ୍ଟସର ମାତ୍ରା ବହୁତ ରହିଥାଏ। ଏହା କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ସହ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ଏବଂ ଷ୍ଟ୍ରୋକରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ।

ଆୟୁର୍ବେଦ ସେତେବେଳେ କାମ ଦେଇଥାଏ, ଯେତେବେଳେ ଏଥିରେ କୌଣସି ମିଶ୍ରଣ ହୋଇନଥିବ। ଆଜିକାଲି ବଜାରରେ ନକଲି ହର୍ବାଲ ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳୁଛି। ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ସତର୍କ ରହିବାକୁ ପଡ଼ିବ। ସର୍ବଦା ବିଶ୍ୱସନୀୟ ଦୋକାନରୁ ହିଁ ହର୍ବାଲ୍ ସାମଗ୍ରୀ କିଣିବା ଦରକାର।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos