ସାଧାରଣତଃ ଘରମାନଙ୍କରେ ଅଟା ଗୋଳା ବଳି ପଡ଼ିଲେ ଏହାକୁ ନଷ୍ଟ ନ କରି ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖି ଦେଇଥାନ୍ତି। ପରଦିନ ଏହାକୁ ରୁଟି ତିଆରି କରି ଖାଆନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ଜାଣିଛନ୍ତି କି ଏହି ଅଭ୍ୟାସ ଆପଣଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ଭାରି ପଡ଼ିପାରେ। ଏହା ଆମ ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ। ତାହାହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣନ୍ତୁ ଅଟା ଗୁଳା ଫ୍ରିଜରେ ରଖି ଖାଇଲେ କ’ଣ କ୍ଷତି ହୋଇଥାଏ।
ବୈଜ୍ଞାନିକ କାରଣ- ବୈଜ୍ଞାନିକ ମତ ଅନୁସାରେ ଅଟା ଗୁଳାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହାକୁ ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ କରି ଖାଇଦେବା ଉଚିତ। ଫ୍ରିଜରେ ଅଟା ଗୁଳା ରଖିଲେ ରାସାୟନିକ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହୋଇଥାଏ। ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।
ଅଟା ଗୁଳାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିଲେ ଫ୍ରିଜର ହାନିକାରକ କିରଣ ଏହା ଉପରେ ପଡ଼ିଥାଏ। ଏଥିରୁ ତିଆରି ରୁଟି ଖାଇଲେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ରୋଗ ମଧ୍ୟ ହୋଇଥାଏ।
ଧାର୍ମିକ କାରଣ- ଫ୍ରିଜ୍ରେ ଅଟା ଗୁଳା ରଖିବା ନେଇ ଶାସ୍ତ୍ରରେ ମତ ଦିଆଯାଇଛି। ବାସି ଖାଦ୍ୟ ଭୁତ ପ୍ରେତଙ୍କ ଭୋଜନ। ଅଟା ଗୁଳାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖିବା ପିଣ୍ଡ ସହ ସମାନ ହୋଇଥାଏ। ଏହି ପିଣ୍ଡ ପାଇବା ପାଇଁ ଘରକୁ ଭୂତ ପ୍ରେତ ଆସିବା ଆରମ୍ଭ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଯେଉଁ ପରିବାରରେ ଅଟା ଗୁଳାକୁ ଫ୍ରିଜରେ ରଖି ଖାଇଥାନ୍ତି, ସେମାନଙ୍କୁ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ରୋଗ ହୋଇଥାଏ।