ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- ଫିଙ୍ଗର ଶେପ୍ରେ କଟା ଯାଇଥିବା ପନିର୍, ବଟା ଅଦା, ବଟା ରସୁଣ, ଲେମ୍ବୁ, ମଇଦା, ବେସନ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା, ଜୁଆଣୀ, ଲୁଣ ଏବଂ ଗୋଲମରିଚ ଗୁଣ୍ଡ, ବ୍ରେଡ୍ ଗୁଣ୍ଡ ଓ ତେଲ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- କଟା ପନିର୍କୁ ଏକ ପ୍ଲେଟ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ। ବଟା ଅଦା-ରସୁଣରେ ଲେମ୍ବୁ ଚିପୁଡ଼ି ପନିର୍କୁ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ପାଖାପାଖି ୧୫ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ଏହାକୁ ମାରିନେଟ୍ କରି ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତୁ। ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମଇଦା, ରୋଷ୍ଟେଡ୍ ବେସନ, ଜୁଆଣି, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଗରମ ମସଲା ଏବଂ ଲୁଣ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ଗାଢ଼ ଘୋଳା ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏହି ଘୋଳରେ ପନିର୍ ଫିଙ୍ଗର୍ସବୁ ବୁଡ଼ାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ସେଥିରେ ବ୍ରେଡ୍ ଗୁଣ୍ଡ ଏପଟ ସେପଟ କରନ୍ତୁ।
କୋଟିଂ କରିବା ପରେ ପନିର୍କୁ ଗରମ ତେଲରେ ଗୋଲ୍ଡେନ୍ ବ୍ରାଉନ୍ ହେବା ଯାଏ ଛାଣନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରୁ ପନିର୍ ଫିଙ୍ଗରସ୍ ବାହାର କରି ଟିସୁ ପେପରରେ ରଖନ୍ତୁ। ଯାହାଫଳରେ ଅତିରିକ୍ତ ତେଲ ବାହାରିଯିବ। ଏହାକୁ ମିଠା ଚଟଣି ସହିତ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଭଲ ହୋଇଯିବ ଓଠ ଫଟା; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର
ଲିପବାମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଓଠ ଫାଟିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବା।
Health
ଭୁବନେଶ୍ୱର AIIMSରେ ୩ ମାସରେ ୩୧ ଏଚ୍ଆଇଭି ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ଏଚଆଇଭି ସର୍ଭିଲାନ୍ସ ପାଇଁ ଥିବା ୮ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍ସ ଅନ୍ୟତମ।
Health
କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟ ଓ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ସମାନ, ନା ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ?
ହୃଦଘାତ ଓ କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟକୁ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱ ଉପୁଜେ। ଏହା ଗୋଟିଏ ପ୍ରକାର ରୋଗ, ନା ଭିନ୍ନ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ
ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଫାଇଦା ମିଳେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Beauty
ତ୍ୱଚାରେ ଚମକ ଆଣେ ନଡ଼ିଆ ତେଲ ସହ ଏହି ୨ ସାମଗ୍ରୀ
ସେସବୁ ସାମଗ୍ରୀ କଣ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...