ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ 'କଲିଜା ଦୋପିଆଜା'

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି। ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ […]

food

food

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 09 May 2019
  • Updated: 09 May 2019, 01:35 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଦହି, କଲିଜା, ଲୁଣ, ହଳଦି ଓ ଗରମ ମସଲା ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲିଜା ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ଦେଇ ପରଷନ୍ତୁ   ଗରମା ଗରମ ‘କଲିଜା ଦୋପିଆଜା’ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ 'କଲିଜା ଦୋପିଆଜା'

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି। ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ […]

food

food

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 09 May 2019
  • Updated: 09 May 2019, 01:35 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଦହି, କଲିଜା, ଲୁଣ, ହଳଦି ଓ ଗରମ ମସଲା ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲିଜା ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ଦେଇ ପରଷନ୍ତୁ   ଗରମା ଗରମ ‘କଲିଜା ଦୋପିଆଜା’ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ 'କଲିଜା ଦୋପିଆଜା'

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି। ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ […]

food

food

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 09 May 2019
  • Updated: 09 May 2019, 01:35 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଦହି, କଲିଜା, ଲୁଣ, ହଳଦି ଓ ଗରମ ମସଲା ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲିଜା ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ଦେଇ ପରଷନ୍ତୁ   ଗରମା ଗରମ ‘କଲିଜା ଦୋପିଆଜା’ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଜାଣନ୍ତୁ କେମିତି ତିଆରି ହୁଏ 'କଲିଜା ଦୋପିଆଜା'

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି। ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ […]

food

food

Chinmayee Roy
  • Published: Thursday, 09 May 2019
  • Updated: 09 May 2019, 01:35 PM IST

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଦହି, କଲିଜା, ଲୁଣ, ହଳଦି ଓ ଗରମ ମସଲା ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲିଜା ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ଦେଇ ପରଷନ୍ତୁ   ଗରମା ଗରମ ‘କଲିଜା ଦୋପିଆଜା’ ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos