ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ମଟନ୍ କିମ୍ବା ଚିକେନ୍ କଲିଜା, ପିଆଜ, ଟମାଟୋ, ଗରମ ମସଲା ପାଉଡ଼ର, ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା, ଜିରା, କଞ୍ଚାଲଙ୍କା, ଗୁଜୁରାତି, ତେଲ, ଲବଙ୍ଗ, ଗୋଲମରିଚ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ଡ଼ାଲଚିନି, ଲୁଣ ଓ ହଳଦି।
ପ୍ରସ୍ତୁତି: ପ୍ରଥମେ କଲିଜାକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ପିଆଜ, ଅଦା, ରସୁଣ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ମଧ୍ୟ ଛୋଟ ଛୋଟ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରି ପିଆଜକୁ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଲାଲ ହୋଇ ଆସିଲେ ସେଥିରେ ଅଦା-ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ଏହା କଷି ହୋଇଗଲେ ସେଥିରେ ଟମାଟୋ, ଦହି, କଲିଜା, ଲୁଣ, ହଳଦି ଓ ଗରମ ମସଲା ଦେଇ ଘୋଡ଼ାଇ ଦିଅନ୍ତୁ । କଲିଜା ସିଝିଗଲେ ସେଥିରେ କଟା ଧନିଆପତ୍ର ଦେଇ ପରଷନ୍ତୁ ଗରମା ଗରମ ‘କଲିଜା ଦୋପିଆଜା’ ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।