ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ‘ଦହି ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି’

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍): ଆପଣ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଝୋଳ ବା ମସଲା କି କଷା ଖାଇଥିବେ। ଆଜି ଆମେ କିନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ ସୁଆଦିଆ ‘ଦହି ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି’ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ ଟିପ୍‌ସ୍‌ ଦେବୁ। ଆବଶ୍ୟକୀ ସାମଗ୍ରୀ– ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି, ବସା ଦହି, ସୋରିଷ, ରସୁଣ, ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଓ ତେଲ। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ– ପ୍ରଥମେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ତେଲ ଏବଂ ଦହି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ରସୁଣ, ସୋରିଷ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ଭଲ […]

sddefault

sddefault

Biswobandita Swain
  • Published: Sunday, 30 December 2018
  • Updated: 30 December 2018, 09:47 AM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍): ଆପଣ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ଝୋଳ ବା ମସଲା କି କଷା ଖାଇଥିବେ। ଆଜି ଆମେ କିନ୍ତୁ ଆପଣଙ୍କୁ ସୁଆଦିଆ 'ଦହି ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି'ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ ଟିପ୍‌ସ୍‌ ଦେବୁ।

ଆବଶ୍ୟକୀ ସାମଗ୍ରୀଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି, ବସା ଦହି, ସୋରିଷ, ରସୁଣ, ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, ହଳଦୀ ଓ ତେଲ।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ- ପ୍ରଥମେ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ିରୁ ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଏହାକୁ ଭଲ ଭାବେ ଧୋଇ ସେଥିରେ ଲୁଣ, ହଳଦୀ, ତେଲ ଏବଂ ଦହି ମିଶାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ରସୁଣ, ସୋରିଷ ଓ କଞ୍ଚାଲଙ୍କାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ଭଲ ଭାବେ ବାଟି ଚିଙ୍ଗୁଡି ଓ ଦହିଗୋଳା ସହିତ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏବେ ଏ ସମସ୍ତ ମିଶ୍ରଣକୁ ଢାଙ୍କୁଣୀ ଥିବା କଡ଼େଇରେ ଅଳ୍ପ ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ ଏବଂ ଚିଙ୍ଗୁଡ଼ି ହୋଇ ଆସିଲେ ଅଳ୍ପ ଝୋଳ ଥିବା ଅବସ୍ଥାରେ କଡ଼େଇ ଓହ୍ଲାଇ ଦିଅନ୍ତୁ।

ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ଦହି ଚିଙ୍ଗୁଡି’। ଏହାକୁ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos