ଘରେ କରନ୍ତୁ 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା ‘ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌’ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। […]

20121120-pumpkin-soup-recip

20121120-pumpkin-soup-recip

Biswobandita Swain
  • Published: Tuesday, 29 January 2019
  • Updated: 29 January 2019, 08:40 AM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌'ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ କଖାରୁ ପକାଇ ନରମ ହେବା ଯାଏ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କମଳା ରସ ଓ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ବାମ୍ଫ ଆସିବା ଯାଏ ଏହାକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କଖାରୁ ଭଲ ଭାବେ ସିଝିଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ପ୍ୟୁରି ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପ୍ୟୁରିକୁ ଛଣାରେ ଛାଣି ପୁଣିଥରେ ୩-୪ ମିନିଟ୍‌ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପମ୍ପକିନ୍‌ ଏଣ୍ଡ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌। ଏହାକୁ କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜିରେ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ କରନ୍ତୁ 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା ‘ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌’ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। […]

20121120-pumpkin-soup-recip

20121120-pumpkin-soup-recip

Biswobandita Swain
  • Published: Tuesday, 29 January 2019
  • Updated: 29 January 2019, 08:40 AM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌'ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ କଖାରୁ ପକାଇ ନରମ ହେବା ଯାଏ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କମଳା ରସ ଓ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ବାମ୍ଫ ଆସିବା ଯାଏ ଏହାକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କଖାରୁ ଭଲ ଭାବେ ସିଝିଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ପ୍ୟୁରି ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପ୍ୟୁରିକୁ ଛଣାରେ ଛାଣି ପୁଣିଥରେ ୩-୪ ମିନିଟ୍‌ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପମ୍ପକିନ୍‌ ଏଣ୍ଡ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌। ଏହାକୁ କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜିରେ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ କରନ୍ତୁ 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା ‘ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌’ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। […]

20121120-pumpkin-soup-recip

20121120-pumpkin-soup-recip

Biswobandita Swain
  • Published: Tuesday, 29 January 2019
  • Updated: 29 January 2019, 08:40 AM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌'ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ କଖାରୁ ପକାଇ ନରମ ହେବା ଯାଏ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କମଳା ରସ ଓ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ବାମ୍ଫ ଆସିବା ଯାଏ ଏହାକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କଖାରୁ ଭଲ ଭାବେ ସିଝିଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ପ୍ୟୁରି ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପ୍ୟୁରିକୁ ଛଣାରେ ଛାଣି ପୁଣିଥରେ ୩-୪ ମିନିଟ୍‌ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପମ୍ପକିନ୍‌ ଏଣ୍ଡ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌। ଏହାକୁ କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜିରେ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଘରେ କରନ୍ତୁ 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌'

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା ‘ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌’ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ। ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି। ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। […]

20121120-pumpkin-soup-recip

20121120-pumpkin-soup-recip

Biswobandita Swain
  • Published: Tuesday, 29 January 2019
  • Updated: 29 January 2019, 08:40 AM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍‌): ଆଜି ଆମେ ଆପଣଙ୍କୁ କଖାରୁ ଓ କମଲାର ମିଶ୍ରିତ ସୁପ୍‌ ବା 'ପମ୍ପକିନ୍‌ ଅରେଞ୍ଜ୍‌ ସୁପ୍‌'ର ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ କହିବୁ।

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଲହୁଣୀ, କଖାରୁ, କମଳା ରସ, ପିଆଜ, ଅଦା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ, କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜି।

ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍‌ରେ ଲହୁଣୀ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ଏବେ ପିଆଜ, ଅଦା ଏବଂ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା ପକାଇ ୨ରୁ ୩ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ କଖାରୁ ପକାଇ ନରମ ହେବା ଯାଏ ୪ରୁ ୫ ମିନିଟ୍‌ ଯାଏ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କମଳା ରସ ଓ ପାଣି ଦିଅନ୍ତୁ। ସ୍ୱାଦାନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାଇ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ବାମ୍ଫ ଆସିବା ଯାଏ ଏହାକୁ ଫୁଟାନ୍ତୁ। କଖାରୁ ଭଲ ଭାବେ ସିଝିଗଲା ପରେ ଏହାକୁ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡରରେ ପକାଇ ପ୍ୟୁରି ତିଆରି କରନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଏହି ପ୍ୟୁରିକୁ ଛଣାରେ ଛାଣି ପୁଣିଥରେ ୩-୪ ମିନିଟ୍‌ ଧିମା ଆଞ୍ଚରେ ସିଝାନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ପମ୍ପକିନ୍‌ ଏଣ୍ଡ ଅରେଞ୍ଜ ସୁପ୍‌। ଏହାକୁ କମଳା ଚୋପା ଓ କଖାରୁ ମଞ୍ଜିରେ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos