ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଆମେ ଧନିଆ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉ। ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ତରକାରୀରେ ପକାଇବା ସହ ଚଟଣୀ କରି ମଧ୍ୟ ଖାଉଥାଉ। ଅନ୍ୟ ଦିନ ଗୁଡ଼ିକ ଅପେକ୍ଷା ଶୀତ ଦିନେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳିଥାଏ। ଅନେକ ସମୟରେ ଦେଖାଯାଏ ବଜାରରୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଆଣି ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖିବା ପରେ ଏହା ଝାଉଁଳି ଯିବା ସହ ପଚି ମଧ୍ୟ ଯାଇଥାଏ। ହେଲେ ଚିନ୍ତା କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ତାଜା ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଟିପ୍ସ।
ପ୍ରଥମେ ଧନିଆ ପତ୍ରର ନାଡ଼କୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ହେଲେ ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଧୋଇବେ ନାହିଁ। ଏକ ଏୟାର ଟାଇଟ୍ ଡବାରେ ଟିସୁ ପେପର୍ ପକାଇ ଧନିଆ ପତ୍ର ଏଥିରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ଉପରେ ଆଉ ଏକ ଟିସୁ ପେପର ରଖି ଡବାଟିକୁ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ରଣାଳୀରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ସୁରକ୍ଷିତ ହୋଇ ରହିଥାଏ। ଏହାସହ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଅନେକ ଦିନ ରଖି ବ୍ୟବହାର କରି ପାରିବେ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଷ୍ଟେଜ୍-୪ କ୍ୟାନସରକୁ ହରାଇଲେ ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ, ଖାଉଥିଲେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ କ୍ୟାନସରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିଛନ୍ତି ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ।
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।
Food
ଗୁରୁବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ବାଦାମ ଚିକ୍କି
ଆଜି ଘରେ ଏହାକୁ ବନାନ୍ତୁ । ନିଜେ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ଘର ପରିବାର ଲୋକଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।
Health
ବାୟୁ ପ୍ରଦୂଷଣ କରିପାରେ ଏହି ସବୁ ଜଟିଳ ରୋଗ
ପ୍ରଦୂଷିତ ବାୟୁ ଅଞ୍ଚଳରେ ରହିବା ଦ୍ୱାରା କେଉଁ କେଉଁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସମସ୍ୟା ହୁଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...