ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢ଼ାଇବା ପାଇଁ ଆମେ ଧନିଆ ପତ୍ର ବ୍ୟବହାର କରିଥାଉ। ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ତରକାରୀରେ ପକାଇବା ସହ ଚଟଣୀ କରି ମଧ୍ୟ ଖାଉଥାଉ। ଅନ୍ୟ ଦିନ ଗୁଡ଼ିକ ଅପେକ୍ଷା ଶୀତ ଦିନେ ଧନିଆ ପତ୍ର ପ୍ରଚୁର ମାତ୍ରାରେ ମିଳିଥାଏ। ଅନେକ ସମୟରେ ଦେଖାଯାଏ ବଜାରରୁ ଧନିଆ ପତ୍ର ଆଣି ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖିବା ପରେ ଏହା ଝାଉଁଳି ଯିବା ସହ ପଚି ମଧ୍ୟ ଯାଇଥାଏ। ହେଲେ ଚିନ୍ତା କରନ୍ତୁ ନାହିଁ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ତାଜା ରଖିବା ପାଇଁ ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଟିପ୍ସ।
ପ୍ରଥମେ ଧନିଆ ପତ୍ରର ନାଡ଼କୁ ଏକ ଛୁରୀ ସାହାଯ୍ୟରେ କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ହେଲେ ଧ୍ୟାନ ରଖିବେ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଧୋଇବେ ନାହିଁ। ଏକ ଏୟାର ଟାଇଟ୍ ଡବାରେ ଟିସୁ ପେପର୍ ପକାଇ ଧନିଆ ପତ୍ର ଏଥିରେ ରଖନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ଉପରେ ଆଉ ଏକ ଟିସୁ ପେପର ରଖି ଡବାଟିକୁ ବନ୍ଦ କରି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ପ୍ରଣାଳୀରେ ଧନିଆ ପତ୍ର ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ସୁରକ୍ଷିତ ହୋଇ ରହିଥାଏ। ଏହାସହ ଧନିଆ ପତ୍ରକୁ ଅନେକ ଦିନ ରଖି ବ୍ୟବହାର କରି ପାରିବେ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ମହିଳାଙ୍କ ୟୁରିନାରୀ ଟ୍ରାକ୍ଟ ଇନଫେକ୍ସନ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ ଦାୟୀ!
ୟୁରିନାରୀ ଟ୍ରାକ୍ଟ ଇନଫେକ୍ସନ ବା UTI ସଂକ୍ରମଣ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ ଦାୟୀ ହୋଇପାରେ।
Health
ଛୋଟ ଛୁଆ କେତେ ସମୟ ଫୋନ୍ ଦେଖିବା ଠିକ୍?
ପିଲାମାନେ କେତେ ସମୟ ଫୋନ୍ ଦେଖିବା ଉଚିତ୍, ଏହି ସମୟ ଅଧିକ ହୋଇଗଲେ କି କି କୁପ୍ରଭାବ ପଡିବ ଏବଂ ଏହି କୁଅଭ୍ୟାସକୁ କିପରି ରୋକିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Food
ଦେଶୀ ଷ୍ଟାଇଲ୍ରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଚିକେନ୍ ପତ୍ର ପୋଡ଼ା’
ଏହି ରେସିପିକୁ ପ୍ଲେଟ୍ରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ପିଆଜ ଦେଇ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ।
Food
ଗରମା ଗରମ ଭାତ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା
ରବିବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା।
Food
କେବଳ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ନୁହେଁ ଚକୋଲେଟ୍, ଭରି ରହିଛି ଉପକାରୀ ଗୁଣ
ଚକୋଲେଟରୁ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ, ଫ୍ଲେଭୋନୋଏଡସ, ଆଇରନ୍ ଏବଂ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପରି ଉପକାରୀ ପଷୋକ ତତ୍ତ୍ୱ ମିଳିଥାଏ।