ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ଠିକ୍ ନ ରହିଲେ ଜୀବନ ପ୍ରତି ବିପଦ ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ। ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ […]

foods

foods

Jitendra Garnayak
  • Published: Monday, 20 August 2018
  • Updated: 20 August 2018, 07:44 AM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ।

ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ ଅଧିକ ରହିଲେ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟରେ ୫୦ରୁ ୫୫ ପ୍ରତିଶତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ରହିଲେ ଜୀବନପ୍ରତି ବିପଦ ରହେ ନାହିଁ।
ଏହି ଗବେଷଣା କରିଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ବାଲ୍ଟର ବିଲେଟ୍‌ଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ବା କମ୍‌ ହେଲେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇଥାଏ।
ବାଲ୍ଟର ତାଙ୍କ ଗବେଷଣାରେ ୪୫ରୁ ୬୪ ବର୍ଷ ବୟସର ପାଖାପାଖି ୧୫,୪୨୮ ଜଣ ଲୋକଙ୍କୁ ସାମିଲ୍‌ କରିଥିଲେ।

ଏହି ଗବେଷଣାରୁ ସେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଥିଲେ ଯେ ଉଚିତ୍‌ ମାତ୍ରାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ତୁଳନାରେ କମ୍‌ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କର ଆୟୁଷ ୪ ବର୍ଷ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ। ସେହିଭଳି ଯେଉଁମାନେ ଅଧିକ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଆୟୁଷ ବର୍ଷେ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି ଗବେଷଣାମୂଳକ ରିପୋର୍ଟ ପବ୍ଲିକ୍‌ ହେଲଥ୍‌ ଜର୍ଣ୍ଣାଲ୍‌ରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ଠିକ୍ ନ ରହିଲେ ଜୀବନ ପ୍ରତି ବିପଦ ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ। ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ […]

foods

foods

Jitendra Garnayak
  • Published: Monday, 20 August 2018
  • Updated: 20 August 2018, 07:44 AM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ।

ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ ଅଧିକ ରହିଲେ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟରେ ୫୦ରୁ ୫୫ ପ୍ରତିଶତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ରହିଲେ ଜୀବନପ୍ରତି ବିପଦ ରହେ ନାହିଁ।
ଏହି ଗବେଷଣା କରିଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ବାଲ୍ଟର ବିଲେଟ୍‌ଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ବା କମ୍‌ ହେଲେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇଥାଏ।
ବାଲ୍ଟର ତାଙ୍କ ଗବେଷଣାରେ ୪୫ରୁ ୬୪ ବର୍ଷ ବୟସର ପାଖାପାଖି ୧୫,୪୨୮ ଜଣ ଲୋକଙ୍କୁ ସାମିଲ୍‌ କରିଥିଲେ।

ଏହି ଗବେଷଣାରୁ ସେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଥିଲେ ଯେ ଉଚିତ୍‌ ମାତ୍ରାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ତୁଳନାରେ କମ୍‌ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କର ଆୟୁଷ ୪ ବର୍ଷ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ। ସେହିଭଳି ଯେଉଁମାନେ ଅଧିକ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଆୟୁଷ ବର୍ଷେ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି ଗବେଷଣାମୂଳକ ରିପୋର୍ଟ ପବ୍ଲିକ୍‌ ହେଲଥ୍‌ ଜର୍ଣ୍ଣାଲ୍‌ରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ଠିକ୍ ନ ରହିଲେ ଜୀବନ ପ୍ରତି ବିପଦ ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ। ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ […]

foods

foods

Jitendra Garnayak
  • Published: Monday, 20 August 2018
  • Updated: 20 August 2018, 07:44 AM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ।

ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ ଅଧିକ ରହିଲେ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟରେ ୫୦ରୁ ୫୫ ପ୍ରତିଶତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ରହିଲେ ଜୀବନପ୍ରତି ବିପଦ ରହେ ନାହିଁ।
ଏହି ଗବେଷଣା କରିଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ବାଲ୍ଟର ବିଲେଟ୍‌ଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ବା କମ୍‌ ହେଲେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇଥାଏ।
ବାଲ୍ଟର ତାଙ୍କ ଗବେଷଣାରେ ୪୫ରୁ ୬୪ ବର୍ଷ ବୟସର ପାଖାପାଖି ୧୫,୪୨୮ ଜଣ ଲୋକଙ୍କୁ ସାମିଲ୍‌ କରିଥିଲେ।

ଏହି ଗବେଷଣାରୁ ସେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଥିଲେ ଯେ ଉଚିତ୍‌ ମାତ୍ରାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ତୁଳନାରେ କମ୍‌ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କର ଆୟୁଷ ୪ ବର୍ଷ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ। ସେହିଭଳି ଯେଉଁମାନେ ଅଧିକ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଆୟୁଷ ବର୍ଷେ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି ଗବେଷଣାମୂଳକ ରିପୋର୍ଟ ପବ୍ଲିକ୍‌ ହେଲଥ୍‌ ଜର୍ଣ୍ଣାଲ୍‌ରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ଠିକ୍ ନ ରହିଲେ ଜୀବନ ପ୍ରତି ବିପଦ ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ। ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ […]

foods

foods

Jitendra Garnayak
  • Published: Monday, 20 August 2018
  • Updated: 20 August 2018, 07:44 AM IST

Sports

Latest News

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର):  ସୁସ୍ଥ ଜୀବନ ପାଇଁ ଅନେକ ଲୋକ ଯୋଗ, ପ୍ରାଣାୟମ ଆଦି କରନ୍ତି। ଅନେକ ବ୍ୟାୟାମ କରନ୍ତି। ତା’ସହିତ ସେମାନେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟାଭ୍ୟାସ ଉପରେ ଯଥେଷ୍ଟ ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତି। ତେବେ କିଛି ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ବିଶେଷଜ୍ଞମାନଙ୍କ ପରାମର୍ଶ ନନେଇ ନିଜେ ନିଜେ କେଉଁ ଖାଦ୍ୟ କେତେ ଖାଇବେ, ସେ ନିଷ୍ପତ୍ତି ନେଇ ଯାଆନ୍ତି। ଏହା ଠିକ୍ ନୁହେଁ।

ଏକ ଗବେଷଣା ଅନୁଯାୟୀ, ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ପରିମାଣ ୪୦ ପ୍ରତିଶତରୁ କମ୍‌ ବା ୭୦ ପ୍ରତିଶତରୁ ଅଧିକ ରହିଲେ, ଏହା ଆପଣଙ୍କ ପାଇଁ ମୃତ୍ୟୁର କାରଣ ହୋଇଥାଏ। କିନ୍ତୁ ଖାଦ୍ୟରେ ୫୦ରୁ ୫୫ ପ୍ରତିଶତ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ରହିଲେ ଜୀବନପ୍ରତି ବିପଦ ରହେ ନାହିଁ।
ଏହି ଗବେଷଣା କରିଥିବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞ ବାଲ୍ଟର ବିଲେଟ୍‌ଙ୍କ ମତରେ ଖାଦ୍ୟରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ବା କମ୍‌ ହେଲେ ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇଥାଏ।
ବାଲ୍ଟର ତାଙ୍କ ଗବେଷଣାରେ ୪୫ରୁ ୬୪ ବର୍ଷ ବୟସର ପାଖାପାଖି ୧୫,୪୨୮ ଜଣ ଲୋକଙ୍କୁ ସାମିଲ୍‌ କରିଥିଲେ।

ଏହି ଗବେଷଣାରୁ ସେ ଜାଣିବାକୁ ପାଇଥିଲେ ଯେ ଉଚିତ୍‌ ମାତ୍ରାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ତୁଳନାରେ କମ୍‌ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଉଥିବା ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କର ଆୟୁଷ ୪ ବର୍ଷ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ। ସେହିଭଳି ଯେଉଁମାନେ ଅଧିକ କାର୍ବୋହାଇଡ୍ରେଡ୍‌ ଖାଆନ୍ତି ସେମାନଙ୍କ ଆୟୁଷ ବର୍ଷେ କମ୍‌ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି ଗବେଷଣାମୂଳକ ରିପୋର୍ଟ ପବ୍ଲିକ୍‌ ହେଲଥ୍‌ ଜର୍ଣ୍ଣାଲ୍‌ରେ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos