ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍): ସହରୀ ଲାଇଫ୍ରେ ବି ବିଭିନ୍ନ ଦେଶୀ ପୋଡ଼ା ଖାଦ୍ୟର ଚାହିଦା ବଢ଼ୁଛି। ଉଭୟ ଆମିଷ ଓ ନିରାମିଷ ଖାଦ୍ୟର ପତ୍ର ଓ ବେସର ପୋଡ଼ାକୁ ଅଧିକାଂଶ ବେଶ୍ ପସନ୍ଦ କରୁଛନ୍ତି। ଆଜି ଆମେ ଗଡ଼ିଶା ମାଛ ଭଳି ଏକ ଦେଶୀ ଆମିଷ ଖାଦ୍ୟର ବେସର ପୋଡ଼ା ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ।
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗଡ଼ିଶା ମାଛ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ ବଟା, ଅଦା ରସୁଣ ଛେଚା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କ।, ୬ରୁ ୭ ସାରୁପତ୍ର, ଲେମ୍ବୁରସ, ରିଫ।ଇନ୍ ତେଲ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ପ୍ରଥମେ କଟା ଗଡ଼ିଶା ମାଛରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ସୋରିଷ ବଟା, ଅଦା ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କ। ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ମାଛରେ ମସଲା ଭଲ ଭାବେ ମିଶିଯିବା ପରେ ମାଛ ଖଣ୍ଡଗୁଡ଼ିକୁ ପୃଥକ ପୃଥକ ଭାବେ ସାରୁ ପତ୍ରରେ ଗୁଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ପୋଡ଼ନ୍ତୁ। ସାରୁ ପତ୍ର ଭଲ ଭାବେ ପୋଡ଼ିଯିବା ପରେ ଏହାକୁ ଚୂଲିରୁ କାଢ଼ି ଆଣନ୍ତୁ।
ଏବେ ପୋଡ଼ା ସାରୁ ପତ୍ରରୁ କାଢ଼ି ଗଡ଼ିଶା ମାଛ ବେସର ପୋଡ଼ାକୁ ପରଷନ୍ତୁ। ଚାହିଁଲେ ଆପଣ ମାଛରୁ କଣ୍ଟା ବାହାର ବି କରି ପାରିବେ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଦେଖାଯାଏ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଶରୀରରେ ପ୍ରଥମେ କେଉଁ ସବୁ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
ଭାରତୀୟମାନେ ଦିନକୁ କେତେଥର ଖାଇବା ଉଚିତ?
ଆମ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଇବା ହେଉଛି ଉପଭୋଗ କରିବାର ଏକ ସାମଗ୍ରୀ। ଯେତେବେଳେ ମନ ହୁଏ, ଆମେ ଖାଇନେଉ। ହେଲେ ଖାଦ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର।
Health
ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ହୋଇପାରେ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସର୍
WHO ଅନୁଯାୟୀ, ଜଣେ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ୫ ଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ୨ ଗ୍ରାମ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ୩.୫ ଗ୍ରାମ ପୋଟାସିୟମର ମିଶ୍ରଣ ରହିବା ଉଚିତ୍।
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।
Health
ରସୁଣକୁ ଦେଶୀ ଘିଅରେ ଭାଜି ଖାଆନ୍ତୁ, ଏହି ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟାର କରିଥାଏ ସମାଧାନ
ରସୁଣ ହେଉଛି ଆଣ୍ଟିବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ, ଆଣ୍ଟିଫଙ୍ଗଲ ଓ ଆଣ୍ଟିଭାଇରାଲ।