ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର୍): ସହରୀ ଲାଇଫ୍ରେ ବି ବିଭିନ୍ନ ଦେଶୀ ପୋଡ଼ା ଖାଦ୍ୟର ଚାହିଦା ବଢ଼ୁଛି। ଉଭୟ ଆମିଷ ଓ ନିରାମିଷ ଖାଦ୍ୟର ପତ୍ର ଓ ବେସର ପୋଡ଼ାକୁ ଅଧିକାଂଶ ବେଶ୍ ପସନ୍ଦ କରୁଛନ୍ତି। ଆଜି ଆମେ ଗଡ଼ିଶା ମାଛ ଭଳି ଏକ ଦେଶୀ ଆମିଷ ଖାଦ୍ୟର ବେସର ପୋଡ଼ା ପ୍ରସ୍ତୁତି ସମ୍ପର୍କରେ ଆପଣଙ୍କୁ କହିବୁ।
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଗଡ଼ିଶା ମାଛ, ହଳଦୀଗୁଣ୍ଡ, ସୋରିଷ ବଟା, ଅଦା ରସୁଣ ଛେଚା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କ।, ୬ରୁ ୭ ସାରୁପତ୍ର, ଲେମ୍ବୁରସ, ରିଫ।ଇନ୍ ତେଲ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ
ପ୍ରଥମେ କଟା ଗଡ଼ିଶା ମାଛରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ, ସୋରିଷ ବଟା, ଅଦା ରସୁଣ ଛେଚା ଓ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କ। ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ । ମାଛରେ ମସଲା ଭଲ ଭାବେ ମିଶିଯିବା ପରେ ମାଛ ଖଣ୍ଡଗୁଡ଼ିକୁ ପୃଥକ ପୃଥକ ଭାବେ ସାରୁ ପତ୍ରରେ ଗୁଡ଼ାଇ ଚୁଲିରେ ପୋଡ଼ନ୍ତୁ। ସାରୁ ପତ୍ର ଭଲ ଭାବେ ପୋଡ଼ିଯିବା ପରେ ଏହାକୁ ଚୂଲିରୁ କାଢ଼ି ଆଣନ୍ତୁ।
ଏବେ ପୋଡ଼ା ସାରୁ ପତ୍ରରୁ କାଢ଼ି ଗଡ଼ିଶା ମାଛ ବେସର ପୋଡ଼ାକୁ ପରଷନ୍ତୁ। ଚାହିଁଲେ ଆପଣ ମାଛରୁ କଣ୍ଟା ବାହାର ବି କରି ପାରିବେ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ଭଲ ହୋଇଯିବ ଓଠ ଫଟା; ଆପଣାନ୍ତୁ ଏହି ଘରୋଇ ଉପଚାର
ଲିପବାମ୍ ବ୍ୟବହାର କରିବା ପରିବର୍ତ୍ତେ ଘରୋଇ ଉପଚାର ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଓଠ ଫାଟିବାରୁ ମୁକ୍ତି ପାଇ ପାରିବା।
Health
ଭୁବନେଶ୍ୱର AIIMSରେ ୩ ମାସରେ ୩୧ ଏଚ୍ଆଇଭି ପଜିଟିଭ୍ ଚିହ୍ନଟ
ଭାରତରେ ଏଚଆଇଭି ସର୍ଭିଲାନ୍ସ ପାଇଁ ଥିବା ୮ଟି ଆଞ୍ଚଳିକ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ମଧ୍ୟରୁ ଭୁବନେଶ୍ୱର ଏମ୍ସ ଅନ୍ୟତମ।
Health
କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟ ଓ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ସମାନ, ନା ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ?
ହୃଦଘାତ ଓ କାର୍ଡିଆକ୍ ଆରେଷ୍ଟକୁ ନେଇ ଅନେକ ସମୟରେ ଦ୍ୱନ୍ଦ୍ୱ ଉପୁଜେ। ଏହା ଗୋଟିଏ ପ୍ରକାର ରୋଗ, ନା ଭିନ୍ନ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ଏହି ସବୁ ସମସ୍ୟାକୁ ଦୂର କରେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ
ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଓ ଲେମ୍ବୁ ରସକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଫାଇଦା ମିଳେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Beauty
ତ୍ୱଚାରେ ଚମକ ଆଣେ ନଡ଼ିଆ ତେଲ ସହ ଏହି ୨ ସାମଗ୍ରୀ
ସେସବୁ ସାମଗ୍ରୀ କଣ ଏବଂ ଏହାକୁ କିପରି ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...