ଏହି ୫ଟି ଜିନିଷକୁ ହୁସିଆର୍‌, ହାଡ଼କୁ କରି ଦିଅନ୍ତି ଦୁର୍ବଳ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ। ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ […]

anatomy

anatomy

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 30 July 2018
  • Updated: 30 July 2018, 12:08 PM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ।

ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଯିବା ପରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ପରିସ୍ରା  ମାଧ୍ୟମରେ ଶରୀରରୁ ବାହାର କରିଦିଏ। ଫଳରେ ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ ଓ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ।

ଚକୋଲେଟ୍‌: ଅତ୍ୟଧିକ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଖାଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ଶରୀରରେ ସୁଗାର୍ ଏବଂ ଓକ୍ସଲେଟ୍‌ର ମାତ୍ରା ବଢ଼ିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରୁ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ଶୋଷଣ କରିଥାଏ।

bottles

ମଦ: ମଦ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ ଓ ଧୀରେ ଧୀରେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହେବାରେ ଲାଗେ।

ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ: ଏଥିରେ କାର୍ବନ୍‌ ଡାଇଅକ୍ସାଇଡ୍‌ ଏବଂ ଫସ୍‌ଫରସ୍‌ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ରେ ଫାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।

coffeetea

ଚାହା ଏବଂ କଫି: ଚାହା ଏବଂ କଫି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ପିଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ କଫିନ୍‌ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଏହି ୫ଟି ଜିନିଷକୁ ହୁସିଆର୍‌, ହାଡ଼କୁ କରି ଦିଅନ୍ତି ଦୁର୍ବଳ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ। ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ […]

anatomy

anatomy

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 30 July 2018
  • Updated: 30 July 2018, 12:08 PM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ।

ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଯିବା ପରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ପରିସ୍ରା  ମାଧ୍ୟମରେ ଶରୀରରୁ ବାହାର କରିଦିଏ। ଫଳରେ ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ ଓ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ।

ଚକୋଲେଟ୍‌: ଅତ୍ୟଧିକ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଖାଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ଶରୀରରେ ସୁଗାର୍ ଏବଂ ଓକ୍ସଲେଟ୍‌ର ମାତ୍ରା ବଢ଼ିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରୁ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ଶୋଷଣ କରିଥାଏ।

bottles

ମଦ: ମଦ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ ଓ ଧୀରେ ଧୀରେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହେବାରେ ଲାଗେ।

ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ: ଏଥିରେ କାର୍ବନ୍‌ ଡାଇଅକ୍ସାଇଡ୍‌ ଏବଂ ଫସ୍‌ଫରସ୍‌ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ରେ ଫାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।

coffeetea

ଚାହା ଏବଂ କଫି: ଚାହା ଏବଂ କଫି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ପିଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ କଫିନ୍‌ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଏହି ୫ଟି ଜିନିଷକୁ ହୁସିଆର୍‌, ହାଡ଼କୁ କରି ଦିଅନ୍ତି ଦୁର୍ବଳ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ। ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ […]

anatomy

anatomy

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 30 July 2018
  • Updated: 30 July 2018, 12:08 PM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ।

ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଯିବା ପରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ପରିସ୍ରା  ମାଧ୍ୟମରେ ଶରୀରରୁ ବାହାର କରିଦିଏ। ଫଳରେ ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ ଓ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ।

ଚକୋଲେଟ୍‌: ଅତ୍ୟଧିକ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଖାଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ଶରୀରରେ ସୁଗାର୍ ଏବଂ ଓକ୍ସଲେଟ୍‌ର ମାତ୍ରା ବଢ଼ିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରୁ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ଶୋଷଣ କରିଥାଏ।

bottles

ମଦ: ମଦ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ ଓ ଧୀରେ ଧୀରେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହେବାରେ ଲାଗେ।

ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ: ଏଥିରେ କାର୍ବନ୍‌ ଡାଇଅକ୍ସାଇଡ୍‌ ଏବଂ ଫସ୍‌ଫରସ୍‌ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ରେ ଫାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।

coffeetea

ଚାହା ଏବଂ କଫି: ଚାହା ଏବଂ କଫି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ପିଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ କଫିନ୍‌ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଏହି ୫ଟି ଜିନିଷକୁ ହୁସିଆର୍‌, ହାଡ଼କୁ କରି ଦିଅନ୍ତି ଦୁର୍ବଳ

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ। ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ […]

anatomy

anatomy

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 30 July 2018
  • Updated: 30 July 2018, 12:08 PM IST

ଭୁବନେଶ୍ୱର (ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର): କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍ ଅଭାବ ହେଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏକଥା ସମସ୍ତେ ଜାଣନ୍ତି। କିନ୍ତୁ ବହୁତ ଲୋକ ଏହା ଜାଣି ନଥିବେ ଯେ ଏମିତି କିଛି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟ ରହିଛି ଯାହାକୁ ଖାଇଲେ ବା ସେବନ କଲେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ତା’ହେଲେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ସେହି ଖାଦ୍ୟ ଓ ପାନୀୟଗୁଡ଼ିକ ବିଷୟରେ।

ଲୁଣ: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଲୁଣ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଲୁଣରେ ସୋଡିୟମ୍‌ ଥାଏ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଯିବା ପରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ପରିସ୍ରା  ମାଧ୍ୟମରେ ଶରୀରରୁ ବାହାର କରିଦିଏ। ଫଳରେ ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ ଓ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ।

ଚକୋଲେଟ୍‌: ଅତ୍ୟଧିକ ଚକୋଲେଟ୍‌ ଖାଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଯାଏ। ଏହାକୁ ଖାଇଲେ ଶରୀରରେ ସୁଗାର୍ ଏବଂ ଓକ୍ସଲେଟ୍‌ର ମାତ୍ରା ବଢ଼ିଥାଏ, ଯାହା ଶରୀରରୁ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌କୁ ଶୋଷଣ କରିଥାଏ।

bottles

ମଦ: ମଦ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ କ୍ୟାଲ୍‌ସିୟମ୍‌ର ମାତ୍ରା ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ ଓ ଧୀରେ ଧୀରେ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହେବାରେ ଲାଗେ।

ଥଣ୍ଡା ପାନୀୟ: ଏଥିରେ କାର୍ବନ୍‌ ଡାଇଅକ୍ସାଇଡ୍‌ ଏବଂ ଫସ୍‌ଫରସ୍‌ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ରହିଥାଏ। ଏହାକୁ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ରେ ଫାଙ୍କ ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ।

coffeetea

ଚାହା ଏବଂ କଫି: ଚାହା ଏବଂ କଫି ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ପିଇଲେ ମଧ୍ୟ ହାଡ଼ ଦୁର୍ବଳ ହୋଇଥାଏ। ଏଥିରେ କଫିନ୍‌ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀର ପାଇଁ କ୍ଷତିକାରକ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos