ଭୁବନେଶ୍ୱର(ଓଡିଶା ରିପୋର୍ଟର): ମହାପ୍ରଭୁ ଜଗନ୍ନାଥଙ୍କ ଅତି ପ୍ରିୟ ଖାଦ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ ଗୋଟିଏ ହେଉଛି ଏକବର୍ଣ୍ଣି। ଏହା କେବଳ ପୁଷ ମାସରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୁଏ। ପୁରାଣ ବର୍ଣ୍ଣନା ଅନୁଯାୟୀ, ମହିଳାମାନେ ଏହି ମାସରେ ବାପ ଘରକୁ ଯାନ୍ତି। ତେଣୁ ଘରେ ଏକା ଥିବା ବୁଢି ମା’ ରୋଷେଇ କରି ନ ପାରି ଚାଉଳ, ଡାଲି, ପରିବା ମିଶାଇ ଏହାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତି। ଏହା ଆନନ୍ଦ ବଜାରରେ ମିଳେ।
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ- କିଲେ ଚାଉଳ, ୨୦୦ ଗ୍ରାମ ମୁଗ ,ସୋଲା ଫାଳ, ନଡିଆ ଫାଳ ଲୁଣ, ଧନିଆ ପତ୍ର, ପୋଟଳ, କାଙ୍କଡ, ମୂଳା, ଅଦା, ହେଙ୍ଗୁ, ଜୀରା, ରିଫାଇନ ତେଲ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ସମସ୍ତ ସାମଗ୍ରୀକୁ ଏକ ପାତ୍ରରେ ମିଶାଇ ରଖନ୍ତୁ । ଅନ୍ୟ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଚୁଲିରେ ପାଣି ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏହା ଫୁଟିଲା ପରେ ସେଥିରେ ସମସ୍ତ ସାମଗ୍ରୀ ମିଶାନ୍ତୁ। ପ୍ରାୟ ୧୫ ମିନିଟ୍ ଫୁଟିବା ପରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଯିବ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏକବର୍ଣ୍ଣି । ଏହା ଉପରେ ଦେଶୀ ଘିଅ ପକାଇ ଗରମା ଗରମ ପରଷନ୍ତୁ ଏକବର୍ଣ୍ଣି।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Lifestyle
ଗରମାଗରମ ରୋଟି ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ଚିକେନର ଏହି ସୁନ୍ଦର ରେସିପି
ଫଟାଫଟ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ପାରିବେ ଏହି ଚଟପଟି ରେସିପି ।
Health
କର୍କଟ ହେଲେ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ
କର୍କଟ ଯେତେ ଶୀଘ୍ର ଚିହ୍ନଟ ହେବ ଚିକିତ୍ସା ସେତେ ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିବ।
Health
ଷ୍ଟେଜ୍-୪ କ୍ୟାନସରକୁ ହରାଇଲେ ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ, ଖାଉଥିଲେ ଏହି ସବୁ ଖାଦ୍ୟ
ବିନା ଖର୍ଚ୍ଚରେ କିଛି ପ୍ରାକୃତିକ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇ କ୍ୟାନସରକୁ ପ୍ରତିହତ କରିଛନ୍ତି ସିଦ୍ଧୁଙ୍କ ପତ୍ନୀ।
Food
ଗଜା ମୁଗର ଫାଇଦା; ଚର୍ମକୁ କରେ ଚିକ୍କଣ, ହୃଦୟକୁ ରଖେ ସୁସ୍ଥ
ପ୍ରତିଦିନ ସକାଳେ ଗଜା ମୁଗ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଅନେକ ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ।