ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଆମ୍ବ, କ୍ଷୀର, ଫ୍ରେଶ୍ କ୍ରୀମ୍, ଚିନି ଓ କଷ୍ଟାର୍ଡ ପାଉଡର।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: କଷ୍ଟାର୍ଡ ତିଆରି କରିବା ପାଇଁ ଆମ୍ବର ଚୋପା ଛଡ଼ାଇ ଖଣ୍ଡ ଖଣ୍ଡ କାଟି ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ କରି ଗାଢ଼ା ପେଷ୍ଟ୍ ତିଆରି କରନ୍ତୁ। କଷ୍ଟାର୍ଡ ମିକ୍ସଚର ତିଆରି କରିବା ଲାଗି କଷ୍ଟାର୍ଡ ପାଉଡରକୁ ଅଧ କପ୍ ଉଷୁମ କ୍ଷୀର ସହିତ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ।
ଏବେ ଏକ ପ୍ୟାନ୍ରେ ମଧ୍ୟମ ଆଞ୍ଚରେ କ୍ଷୀର ଗରମ କରନ୍ତୁ। କ୍ଷୀର ଫୁଟିଗଲା ପରେ ଏଥିରେ କଷ୍ଟାର୍ଡ ମିଶ୍ରଣ ଢାଳନ୍ତୁ ଓ ହାଲୁକା ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ, ଯେପରି ଏହା ଲାଗି ନଯିବ। ସେଥିପାଇଁ ଏହାକୁ ଲଗାତର ଘାଣ୍ଟନ୍ତୁ ଓ ଚିନି ପକାଇ ଗ୍ୟାସ୍ ବନ୍ଦ କରିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଥିବା ଏହି ମିଶ୍ରଣରେ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡିଂ ହୋଇଥିବା ଆମ୍ବରସ ଓ ଫ୍ରେଶ୍ କ୍ରୀମ୍ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ମିଶାନ୍ତୁ। ଏହାକୁ ପାଖାପାଖି ୧ ମିନିଟ୍ ଯାଏ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ପ୍ରତ୍ସୁତ ହୋଇଗଲା ଆପଣଙ୍କର ‘ମ୍ୟାଙ୍ଗୋ କଷ୍ଟାର୍ଡ’। ଥଣ୍ଡା ହେବା ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ରରେ ଏହାକୁ ୬ରୁ ୭ ଘଣ୍ଟା ଯାଏ ରଖନ୍ତୁ। ତା’ପରେ କ୍ରୀମ୍ରେ ସଜାଇ ଥଣ୍ଡା ଥଣ୍ଡା ପରଷନ୍ତୁ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
କେଉଁ ମାନେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ୍, ଜାଣନ୍ତୁ
ଶରୀରରେ କିଛି ସମସ୍ୟା ଥିଲେ ଚିଆ ସିଡ୍ସ ସେବନ ହାନିକାରକ ହୋଇପାରେ।
Health
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଦେଖାଯାଏ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଶରୀରରେ ପ୍ରଥମେ କେଉଁ ସବୁ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
ଭାରତୀୟମାନେ ଦିନକୁ କେତେଥର ଖାଇବା ଉଚିତ?
ଆମ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଇବା ହେଉଛି ଉପଭୋଗ କରିବାର ଏକ ସାମଗ୍ରୀ। ଯେତେବେଳେ ମନ ହୁଏ, ଆମେ ଖାଇନେଉ। ହେଲେ ଖାଦ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର।
Health
ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ହୋଇପାରେ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସର୍
WHO ଅନୁଯାୟୀ, ଜଣେ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ୫ ଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ୨ ଗ୍ରାମ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ୩.୫ ଗ୍ରାମ ପୋଟାସିୟମର ମିଶ୍ରଣ ରହିବା ଉଚିତ୍।
Food
ପଞ୍ଚୁକରେ ଘରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ ହବିଷ ଡାଲମା
ଏବେ ପବିତ୍ର କାର୍ତ୍ତିକ ମାସର ପଞ୍ଚୁକ ବ୍ରତ ଆରମ୍ଭ ହୋଇ ଯାଇଛି। ଘରେ ଘରେ ଅରୁଆ ଅନ୍ନ ସାଙ୍ଗକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି ହବିଷ ଡାଲମା। ଏହା ଖାଇବାକୁ ଯେତିକି ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ, ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ବି ସେତିକି ସହଜ ।