ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ବୋନ୍ଲେସ୍ ମାଛ, ରିଫାଇନ୍ ତେଲ, ପିଆଜ, କ୍ୟାପସିକମ୍, ଅଣ୍ଡା, ମଇଦା, ମକା ଗୁଣ୍ଡ, ଅଦା, ରସୁଣ, ଚିଲି ସସ୍, ଟମାଟୋ ସସ୍, ସୋୟା ସସ୍, ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଚାଇନା ସଲ୍ଟ, ପେପର୍ ସଲ୍ଟ ଓ ଲୁଣ।
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ: ପ୍ରଥମେ ମାଛକୁ ଧୋଇ ସଫା କରି ଚାରି କୋଣିଆ କରି କାଟିଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଣ୍ଡା, ମଇଦା, ମକା ଗୁଣ୍ଡ, ପେପର ସଲ୍ଟ ଓ ଚାଇନା ସଲ୍ଟକୁ ମିଶାଇ ଫେଣ୍ଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଏକ କଡ଼େଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଏହି ମିଶ୍ରଣରେ ମାଛକୁ ଭଲ କରି ବୁଢ଼ାଇ ଛାଣିଦିଅନ୍ତୁ। ଛଣା ସରିଲା ପରେ ତାକୁ ଅଲଗା ପାତ୍ରରେ କାଢ଼ି ରଖନ୍ତୁ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଅଳ୍ପ ତେଲ ଗରମ କରି ଶୁଖିଲା ଲଙ୍କା, ଅଦା, ପିଆଜ, କ୍ୟାପସିକମ୍ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭଲ କରି ଭାଜନ୍ତୁ। ତା’ପରେ ଏଥିରେ ଛଣା ମାଛ, ସୋୟା ସସ୍, ଚିଲି ସସ୍, ଟୋମାଟୋ ସସ୍ ଓ ଅଳ୍ପ ପାଣି ମିଶାଇ ଅଛ ସମୟ ଫୁଟାନ୍ତୁ। ଏଥିରେ ପୁଣି ଚାଇନା ସଲ୍ଟ, ପେପର ସଲ୍ଟ ଓ ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁସାରେ ଲୁଣ ପକାନ୍ତୁ। ବର୍ତ୍ତମାନ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ‘ହଂକଂ ଫିଶ୍’।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Food
ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ ରାଶି ଆରିସା
ଏହି ରାଶି ଆରିସା ପିଠାକୁ ଆପଣ ବହୁ ଦିନ ଘରେ ରଖି ଖାଇପାରିବେ । ଏହାଛଡ଼ା ଘରକୁ କୁଣିଆ ଆସିଲେ ଏହାକୁ ପରଷି ପାରିବେ ।
Health
ମହିଳାଙ୍କ ୟୁରିନାରୀ ଟ୍ରାକ୍ଟ ଇନଫେକ୍ସନ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ ଦାୟୀ!
ୟୁରିନାରୀ ଟ୍ରାକ୍ଟ ଇନଫେକ୍ସନ ବା UTI ସଂକ୍ରମଣ ପାଇଁ ଫ୍ରିଜ୍ ଦାୟୀ ହୋଇପାରେ।
Health
ଛୋଟ ଛୁଆ କେତେ ସମୟ ଫୋନ୍ ଦେଖିବା ଠିକ୍?
ପିଲାମାନେ କେତେ ସମୟ ଫୋନ୍ ଦେଖିବା ଉଚିତ୍, ଏହି ସମୟ ଅଧିକ ହୋଇଗଲେ କି କି କୁପ୍ରଭାବ ପଡିବ ଏବଂ ଏହି କୁଅଭ୍ୟାସକୁ କିପରି ରୋକିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Food
ଦେଶୀ ଷ୍ଟାଇଲ୍ରେ ବନାନ୍ତୁ ‘ଚିକେନ୍ ପତ୍ର ପୋଡ଼ା’
ଏହି ରେସିପିକୁ ପ୍ଲେଟ୍ରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଧନିଆ ପତ୍ର ଓ ପିଆଜ ଦେଇ ସଜାଇ ଗରମ ଗରମ ଖାଆନ୍ତୁ।
Food
ଗରମା ଗରମ ଭାତ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା
ରବିବାରରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ କଞ୍ଚା ଇଲିସି ଲେମ୍ୱୁ ମସଲା।