ଖାଦ୍ୟ କିନ୍ତୁ ଜହର; ଅଧିକ ଖାଇଲେ ନେଇପାରେ ଜୀବନ

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ […]

rajma

rajma

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 26 June 2017
  • Updated: 26 June 2017, 12:33 PM IST

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି।

ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ଆସେ।

ଗଜା ହୋଇଯାଇଥିବା ଆଳୁ: ଏଥିରେ ଗ୍ଲାଇକୋଅଲ୍କେଲାଇଡ୍‌ସ ନାମକ ଏକ ପଦାର୍ଥ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଡାଇରିଆ ହୋଇପାରେ।  ଏଭଳି ଆଳୁ ଲଗାତାର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡରେ ଦରଜ ହୁଏ। ଅଚେତ ହେବାର ବି ସମ୍ଭାବନା ଥାଏ।

ରାଜମା: କଞ୍ଚା ରାଜମାରେ ଗ୍ଲାକୋପ୍ରୋଟିନ୍ ଲେକିଟନ୍ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବାନ୍ତି ଅବା ବଦହଜମି ଭଳି ସମସ୍ୟା ଲଗାତାର ଦେଖାଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଭାବେ ସିଝାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।

କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍: ଏଥିରେ ମିଠା ଫସ୍‌ଫରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଅଧିକ କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍ ପିଇଲେ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ହୋଇପାରେ। ମସ୍ତିଷ୍କ ନଷ୍ଟ ହେବାର ବି ଆଶଙ୍କା ରହିଛି। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବୃହଦ ଯନ୍ତ୍ର ସଢ଼ି ଯାଏ।

ମଇଦା: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ମଇଦାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ସମସ୍ୟା ହୁଏ। ଏଥିରେ ଏକ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯାହା ରକ୍ତକୁ ପତଳା କରି ଦିଏ। ଫଳରେ ହାର୍ଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ।

ଛତୁ: କଞ୍ଚା ଛତୁରେ କାର୍ସିନୋଜୋମିକ୍‌ କଂପାଉଣ୍ଡ ଥାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ କ୍ୟାନସରର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ଛତୁକୁ ଭଲଭାବେ ରାନ୍ଧି ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

ଆୟୋଡିନ୍ ଯୁକ୍ତ ଲୁଣ: ଏଥିରେ ସୋଡିୟମର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇଲେ ବ୍ଲଡ୍ ପ୍ରେସର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍‌ର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। କେବଳ ସେତିକି ନୁହେଁ, କ୍ୟାନସର ହେବାର ଚାନ୍ସ ବି ବଢ଼ିଯାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟ କିନ୍ତୁ ଜହର; ଅଧିକ ଖାଇଲେ ନେଇପାରେ ଜୀବନ

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ […]

rajma

rajma

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 26 June 2017
  • Updated: 26 June 2017, 12:33 PM IST

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି।

ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ଆସେ।

ଗଜା ହୋଇଯାଇଥିବା ଆଳୁ: ଏଥିରେ ଗ୍ଲାଇକୋଅଲ୍କେଲାଇଡ୍‌ସ ନାମକ ଏକ ପଦାର୍ଥ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଡାଇରିଆ ହୋଇପାରେ।  ଏଭଳି ଆଳୁ ଲଗାତାର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡରେ ଦରଜ ହୁଏ। ଅଚେତ ହେବାର ବି ସମ୍ଭାବନା ଥାଏ।

ରାଜମା: କଞ୍ଚା ରାଜମାରେ ଗ୍ଲାକୋପ୍ରୋଟିନ୍ ଲେକିଟନ୍ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବାନ୍ତି ଅବା ବଦହଜମି ଭଳି ସମସ୍ୟା ଲଗାତାର ଦେଖାଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଭାବେ ସିଝାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।

କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍: ଏଥିରେ ମିଠା ଫସ୍‌ଫରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଅଧିକ କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍ ପିଇଲେ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ହୋଇପାରେ। ମସ୍ତିଷ୍କ ନଷ୍ଟ ହେବାର ବି ଆଶଙ୍କା ରହିଛି। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବୃହଦ ଯନ୍ତ୍ର ସଢ଼ି ଯାଏ।

ମଇଦା: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ମଇଦାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ସମସ୍ୟା ହୁଏ। ଏଥିରେ ଏକ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯାହା ରକ୍ତକୁ ପତଳା କରି ଦିଏ। ଫଳରେ ହାର୍ଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ।

ଛତୁ: କଞ୍ଚା ଛତୁରେ କାର୍ସିନୋଜୋମିକ୍‌ କଂପାଉଣ୍ଡ ଥାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ କ୍ୟାନସରର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ଛତୁକୁ ଭଲଭାବେ ରାନ୍ଧି ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

ଆୟୋଡିନ୍ ଯୁକ୍ତ ଲୁଣ: ଏଥିରେ ସୋଡିୟମର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇଲେ ବ୍ଲଡ୍ ପ୍ରେସର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍‌ର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। କେବଳ ସେତିକି ନୁହେଁ, କ୍ୟାନସର ହେବାର ଚାନ୍ସ ବି ବଢ଼ିଯାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟ କିନ୍ତୁ ଜହର; ଅଧିକ ଖାଇଲେ ନେଇପାରେ ଜୀବନ

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ […]

rajma

rajma

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 26 June 2017
  • Updated: 26 June 2017, 12:33 PM IST

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି।

ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ଆସେ।

ଗଜା ହୋଇଯାଇଥିବା ଆଳୁ: ଏଥିରେ ଗ୍ଲାଇକୋଅଲ୍କେଲାଇଡ୍‌ସ ନାମକ ଏକ ପଦାର୍ଥ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଡାଇରିଆ ହୋଇପାରେ।  ଏଭଳି ଆଳୁ ଲଗାତାର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡରେ ଦରଜ ହୁଏ। ଅଚେତ ହେବାର ବି ସମ୍ଭାବନା ଥାଏ।

ରାଜମା: କଞ୍ଚା ରାଜମାରେ ଗ୍ଲାକୋପ୍ରୋଟିନ୍ ଲେକିଟନ୍ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବାନ୍ତି ଅବା ବଦହଜମି ଭଳି ସମସ୍ୟା ଲଗାତାର ଦେଖାଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଭାବେ ସିଝାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।

କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍: ଏଥିରେ ମିଠା ଫସ୍‌ଫରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଅଧିକ କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍ ପିଇଲେ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ହୋଇପାରେ। ମସ୍ତିଷ୍କ ନଷ୍ଟ ହେବାର ବି ଆଶଙ୍କା ରହିଛି। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବୃହଦ ଯନ୍ତ୍ର ସଢ଼ି ଯାଏ।

ମଇଦା: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ମଇଦାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ସମସ୍ୟା ହୁଏ। ଏଥିରେ ଏକ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯାହା ରକ୍ତକୁ ପତଳା କରି ଦିଏ। ଫଳରେ ହାର୍ଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ।

ଛତୁ: କଞ୍ଚା ଛତୁରେ କାର୍ସିନୋଜୋମିକ୍‌ କଂପାଉଣ୍ଡ ଥାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ କ୍ୟାନସରର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ଛତୁକୁ ଭଲଭାବେ ରାନ୍ଧି ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

ଆୟୋଡିନ୍ ଯୁକ୍ତ ଲୁଣ: ଏଥିରେ ସୋଡିୟମର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇଲେ ବ୍ଲଡ୍ ପ୍ରେସର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍‌ର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। କେବଳ ସେତିକି ନୁହେଁ, କ୍ୟାନସର ହେବାର ଚାନ୍ସ ବି ବଢ଼ିଯାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

ଖାଦ୍ୟ କିନ୍ତୁ ଜହର; ଅଧିକ ଖାଇଲେ ନେଇପାରେ ଜୀବନ

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ […]

rajma

rajma

Rakesh Mallick
  • Published: Monday, 26 June 2017
  • Updated: 26 June 2017, 12:33 PM IST

କିଛି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଏ ସ୍ଲୋ-ପଏଜନ୍। ଅଧିକ ଖାଇଲେ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ ହାନି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି। ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା କ’ଣ ଏହି ଖାଦ୍ୟ ପଦାର୍ଥ ଓ ଏଗୁଡ଼ିକ ଶରୀରକୁ କେଉଁ ଭଳି ଭାବେ କ୍ଷତି ପହଞ୍ଚାଇ ଥାଆନ୍ତି।

ଚିନି: ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଲିଭରରେ ଗ୍ଲାଇକୋଜେନ୍‌ର ମାତ୍ରା କମିଯାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ ଅଧିକ ମୋଟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ଥାଏ। ଥକା ଲାଗେ। ମାଇଗ୍ରେନ୍, ଆଜ୍‌ମା ଓ ଡାଏବିଟିସ୍ ବଢ଼ି ପାରେ। ପୁଣି ଅଧିକ ଚିନି ଖାଇଲେ ବାର୍ଦ୍ଧକ୍ୟ ଶୀଘ୍ର ଆସେ।

ଗଜା ହୋଇଯାଇଥିବା ଆଳୁ: ଏଥିରେ ଗ୍ଲାଇକୋଅଲ୍କେଲାଇଡ୍‌ସ ନାମକ ଏକ ପଦାର୍ଥ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ଡାଇରିଆ ହୋଇପାରେ।  ଏଭଳି ଆଳୁ ଲଗାତାର ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୁଣ୍ଡରେ ଦରଜ ହୁଏ। ଅଚେତ ହେବାର ବି ସମ୍ଭାବନା ଥାଏ।

ରାଜମା: କଞ୍ଚା ରାଜମାରେ ଗ୍ଲାକୋପ୍ରୋଟିନ୍ ଲେକିଟନ୍ ଥାଏ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବାନ୍ତି ଅବା ବଦହଜମି ଭଳି ସମସ୍ୟା ଲଗାତାର ଦେଖାଯାଏ। ତେଣୁ ଏହାକୁ ସବୁବେଳେ ଭଲ ଭାବେ ସିଝାଇ ଖାଆନ୍ତୁ।

କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍: ଏଥିରେ ମିଠା ଫସ୍‌ଫରିକ୍ ଏସିଡ୍ ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଅଧିକ କୋଲ୍ଡ ଡ୍ରିଙ୍କ୍ ପିଇଲେ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍ ହୋଇପାରେ। ମସ୍ତିଷ୍କ ନଷ୍ଟ ହେବାର ବି ଆଶଙ୍କା ରହିଛି। ଏହା ଦ୍ୱାରା ବୃହଦ ଯନ୍ତ୍ର ସଢ଼ି ଯାଏ।

ମଇଦା: ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ମଇଦାରୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇଲେ ସମସ୍ୟା ହୁଏ। ଏଥିରେ ଏକ ପଦାର୍ଥ ରହିଛି ଯାହା ରକ୍ତକୁ ପତଳା କରି ଦିଏ। ଫଳରେ ହାର୍ଟ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଦେଖାଯାଏ।

ଛତୁ: କଞ୍ଚା ଛତୁରେ କାର୍ସିନୋଜୋମିକ୍‌ କଂପାଉଣ୍ଡ ଥାଏ। ଏଥିଯୋଗୁଁ କ୍ୟାନସରର ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ଛତୁକୁ ଭଲଭାବେ ରାନ୍ଧି ଖାଇବା ଉଚିତ୍।

ଆୟୋଡିନ୍ ଯୁକ୍ତ ଲୁଣ: ଏଥିରେ ସୋଡିୟମର ମାତ୍ରା ଅଧିକ ଥାଏ। ଏହାକୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଖାଇଲେ ବ୍ଲଡ୍ ପ୍ରେସର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। ତେଣୁ ହାର୍ଟ ଆଟାକ୍‌ର ସମ୍ଭାବନା ବଢ଼ିଯାଏ। କେବଳ ସେତିକି ନୁହେଁ, କ୍ୟାନସର ହେବାର ଚାନ୍ସ ବି ବଢ଼ିଯାଏ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos