କାହିଁକି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା?

ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ।

Atta

ଅଟା

Debibandita Barick
  • Published: Saturday, 24 February 2024
  • Updated: 24 February 2024, 05:38 PM IST

ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି। ଖୋଲା ଅଟା କିଣିବା ଏବଂ ବିକ୍ରୟ ଧୀରେ ଧୀରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି। ହେଲେ ଅଧିକ ଦାମରେ ମିଳୁଥିବା ଏହି ପ୍ୟାକେଟ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇପାରେ। ଏହାର କାରଣ କଣ ଏବଂ ବିକଳ୍ପ ଭାବେ କେଉଁ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...

କାହିଁକି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ହାନିକାରକ

Also Read

ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ଅଟା ଦେଖିବାକୁ ଖୁବ୍ ସୁନ୍ଦର ହୋଇଥାଏ, ମାତ୍ର ଏଥିରୁ ସମସ୍ତ ପଷୋକ ତତ୍ତ୍ୱ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ସତେଜ ଦେଖାଯିବା ପାଇଁ ଅଧିକ ପେଷାଯିବା କାରଣରୁ ଏଥିରୁ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ୟାକେଟ ଅଟାରୁ ତିଆରି ରୁଟି ହଜମ ହେବାରେ ବିଳମ୍ବ ହୋଇଥାଏ।

ଅନେକ ସମୟରେ ଅଟାକୁ ଅଧିକ ଧଳା କରିବା ପାଇଁ ଖରାପ ଚାଉଳକୁ ଏଥିରେ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୀର୍ଘଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅନେକ ପ୍ରକାର ରାସାୟନିକ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ତେଣୁ ବହୁ ଦିନ ଧରି ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ଆଦୌ ଭଲ ନୁହେଁ। 

କେଉଁ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ, ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ଅଟା ଉତ୍ତମ। କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଏହି ଅଟା ଯେପରି ପ୍ୟାକେଜିଂ ହୋଇନଥିବ, ସେଥିପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିପାଇଁ ନିକଟସ୍ଥ ମିଲରୁ ଅଟା କିଣନ୍ତୁ। ରସାୟନ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇନଥିବା ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ମଇଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୋଟାପଣ କମିଯାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମକା, ଜୋୱାର, ରାଗି, ସୋୟାବିନ୍ ଏବଂ ଚଣାକୁ ଅଟାରେ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ। ଶୀତଦିନେ, ଜୋୱାର ବଦଳରେ ଅଟାରେ ମାଣ୍ଡିଆ ମିଶାଇ ପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କାହିଁକି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା?

ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ।

Atta

ଅଟା

Debibandita Barick
  • Published: Saturday, 24 February 2024
  • Updated: 24 February 2024, 05:38 PM IST

ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି। ଖୋଲା ଅଟା କିଣିବା ଏବଂ ବିକ୍ରୟ ଧୀରେ ଧୀରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି। ହେଲେ ଅଧିକ ଦାମରେ ମିଳୁଥିବା ଏହି ପ୍ୟାକେଟ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇପାରେ। ଏହାର କାରଣ କଣ ଏବଂ ବିକଳ୍ପ ଭାବେ କେଉଁ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...

କାହିଁକି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ହାନିକାରକ

Also Read

ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ଅଟା ଦେଖିବାକୁ ଖୁବ୍ ସୁନ୍ଦର ହୋଇଥାଏ, ମାତ୍ର ଏଥିରୁ ସମସ୍ତ ପଷୋକ ତତ୍ତ୍ୱ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ସତେଜ ଦେଖାଯିବା ପାଇଁ ଅଧିକ ପେଷାଯିବା କାରଣରୁ ଏଥିରୁ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ୟାକେଟ ଅଟାରୁ ତିଆରି ରୁଟି ହଜମ ହେବାରେ ବିଳମ୍ବ ହୋଇଥାଏ।

ଅନେକ ସମୟରେ ଅଟାକୁ ଅଧିକ ଧଳା କରିବା ପାଇଁ ଖରାପ ଚାଉଳକୁ ଏଥିରେ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୀର୍ଘଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅନେକ ପ୍ରକାର ରାସାୟନିକ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ତେଣୁ ବହୁ ଦିନ ଧରି ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ଆଦୌ ଭଲ ନୁହେଁ। 

କେଉଁ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ, ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ଅଟା ଉତ୍ତମ। କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଏହି ଅଟା ଯେପରି ପ୍ୟାକେଜିଂ ହୋଇନଥିବ, ସେଥିପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିପାଇଁ ନିକଟସ୍ଥ ମିଲରୁ ଅଟା କିଣନ୍ତୁ। ରସାୟନ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇନଥିବା ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ମଇଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୋଟାପଣ କମିଯାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମକା, ଜୋୱାର, ରାଗି, ସୋୟାବିନ୍ ଏବଂ ଚଣାକୁ ଅଟାରେ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ। ଶୀତଦିନେ, ଜୋୱାର ବଦଳରେ ଅଟାରେ ମାଣ୍ଡିଆ ମିଶାଇ ପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କାହିଁକି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା?

ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ।

Atta

ଅଟା

Debibandita Barick
  • Published: Saturday, 24 February 2024
  • Updated: 24 February 2024, 05:38 PM IST

ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି। ଖୋଲା ଅଟା କିଣିବା ଏବଂ ବିକ୍ରୟ ଧୀରେ ଧୀରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି। ହେଲେ ଅଧିକ ଦାମରେ ମିଳୁଥିବା ଏହି ପ୍ୟାକେଟ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇପାରେ। ଏହାର କାରଣ କଣ ଏବଂ ବିକଳ୍ପ ଭାବେ କେଉଁ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...

କାହିଁକି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ହାନିକାରକ

Also Read

ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ଅଟା ଦେଖିବାକୁ ଖୁବ୍ ସୁନ୍ଦର ହୋଇଥାଏ, ମାତ୍ର ଏଥିରୁ ସମସ୍ତ ପଷୋକ ତତ୍ତ୍ୱ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ସତେଜ ଦେଖାଯିବା ପାଇଁ ଅଧିକ ପେଷାଯିବା କାରଣରୁ ଏଥିରୁ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ୟାକେଟ ଅଟାରୁ ତିଆରି ରୁଟି ହଜମ ହେବାରେ ବିଳମ୍ବ ହୋଇଥାଏ।

ଅନେକ ସମୟରେ ଅଟାକୁ ଅଧିକ ଧଳା କରିବା ପାଇଁ ଖରାପ ଚାଉଳକୁ ଏଥିରେ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୀର୍ଘଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅନେକ ପ୍ରକାର ରାସାୟନିକ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ତେଣୁ ବହୁ ଦିନ ଧରି ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ଆଦୌ ଭଲ ନୁହେଁ। 

କେଉଁ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ, ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ଅଟା ଉତ୍ତମ। କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଏହି ଅଟା ଯେପରି ପ୍ୟାକେଜିଂ ହୋଇନଥିବ, ସେଥିପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିପାଇଁ ନିକଟସ୍ଥ ମିଲରୁ ଅଟା କିଣନ୍ତୁ। ରସାୟନ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇନଥିବା ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ମଇଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୋଟାପଣ କମିଯାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମକା, ଜୋୱାର, ରାଗି, ସୋୟାବିନ୍ ଏବଂ ଚଣାକୁ ଅଟାରେ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ। ଶୀତଦିନେ, ଜୋୱାର ବଦଳରେ ଅଟାରେ ମାଣ୍ଡିଆ ମିଶାଇ ପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos

Next Story

କାହିଁକି ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା?

ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ।

Atta

ଅଟା

Debibandita Barick
  • Published: Saturday, 24 February 2024
  • Updated: 24 February 2024, 05:38 PM IST

ବର୍ତ୍ତମାନ ସମୟରେ ଅଧିକାଂଶ ଲୋକେ ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରୁଛନ୍ତି। ଖୋଲା ଅଟା କିଣିବା ଏବଂ ବିକ୍ରୟ ଧୀରେ ଧୀରେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି। ହେଲେ ଅଧିକ ଦାମରେ ମିଳୁଥିବା ଏହି ପ୍ୟାକେଟ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ ହୋଇପାରେ। ଏହାର କାରଣ କଣ ଏବଂ ବିକଳ୍ପ ଭାବେ କେଉଁ ଅଟା ବ୍ୟବହାର କରିବେ, ଜାଣନ୍ତୁ...

କାହିଁକି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ହାନିକାରକ

Also Read

ବଜାରରେ ମିଳୁଥିବା ଅଟା ଦେଖିବାକୁ ଖୁବ୍ ସୁନ୍ଦର ହୋଇଥାଏ, ମାତ୍ର ଏଥିରୁ ସମସ୍ତ ପଷୋକ ତତ୍ତ୍ୱ ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ସତେଜ ଦେଖାଯିବା ପାଇଁ ଅଧିକ ପେଷାଯିବା କାରଣରୁ ଏଥିରୁ ଫାଇବର ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଥାଏ। ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ୟାକେଟ ଅଟାରୁ ତିଆରି ରୁଟି ହଜମ ହେବାରେ ବିଳମ୍ବ ହୋଇଥାଏ।

ଅନେକ ସମୟରେ ଅଟାକୁ ଅଧିକ ଧଳା କରିବା ପାଇଁ ଖରାପ ଚାଉଳକୁ ଏଥିରେ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ଅଟାକୁ ମଧ୍ୟ ଦୀର୍ଘଦିନ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସତେଜ ରଖିବା ପାଇଁ ଏଥିରେ ଅନେକ ପ୍ରକାର ରାସାୟନିକ ମିଶା ଯାଇଥାଏ। ତେଣୁ ବହୁ ଦିନ ଧରି ପ୍ୟାକେଟରେ ଥିବା ଅଟା ଖାଇବା ଫଳରେ ମେଦବହୁଳତା, ମଧୁମେହ ଏବଂ ହଜମରେ ସମସ୍ୟା ହେବାର ଆଶଙ୍କା ବଢିଥାଏ। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିରୁ ଏହି ପ୍ୟାକେଟ୍ ଅଟା ଆଦୌ ଭଲ ନୁହେଁ। 

କେଉଁ ଅଟା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଉପକାରୀ
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣରୁ, ମଲ୍ଟିଗ୍ରେନ୍ ଅଟା ଉତ୍ତମ। କିନ୍ତୁ ମନେରଖନ୍ତୁ ଏହି ଅଟା ଯେପରି ପ୍ୟାକେଜିଂ ହୋଇନଥିବ, ସେଥିପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏଥିପାଇଁ ନିକଟସ୍ଥ ମିଲରୁ ଅଟା କିଣନ୍ତୁ। ରସାୟନ ମିଶ୍ରିତ ହୋଇନଥିବା ଉଚ୍ଚ ଫାଇବର ମଇଦା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମୋଟାପଣ କମିଯାଏ ଏବଂ ମଧୁମେହକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ମକା, ଜୋୱାର, ରାଗି, ସୋୟାବିନ୍ ଏବଂ ଚଣାକୁ ଅଟାରେ ମିଶାଇ ଗ୍ରାଇଣ୍ଡ୍ କରନ୍ତୁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ସର୍ବୋତ୍ତମ। ଶୀତଦିନେ, ଜୋୱାର ବଦଳରେ ଅଟାରେ ମାଣ୍ଡିଆ ମିଶାଇ ପାରିବେ।

telegram ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।

Related Stories

Trending

Photos

Videos