ଜାଇ ଫଳ ଗରମ ମସଲା ରୂପେ ବ୍ୟବହାର କରାଯାଉଥିବା ମସଲା ମଧ୍ୟରୁ ଅନ୍ୟତମ। ଏଥିରେ ଔଷଧୀୟ ଗୁଣ ଭରି ହୋଇରହିଛି। ଖାଦ୍ୟରେ ମସଲା ଭାବେ ବ୍ୟବହୃତ ହେଉଥିବା ଏହି ଫଳ ଅନେକ ରୋଗରୁ ମୁକ୍ତି ଦେଇଥାଏ। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଜାଇଫଳ ଆମ ଶରୀରର କେଉଁ ସବୁ ଉପକାର କରେ।
୧, ଖାଦ୍ୟରେ ଅରୁଚି ଲାଗୁଥିଲେ ଅବା ଭୋକ ଲାଗୁନଥିଲେ ଜାଇ ଫଳର ଛୋଟ ଖଣ୍ଡକୁ ପାଟିରେ ରଖି ଚୁଷନ୍ତୁ। ଏପରି କରିବା ଦ୍ୱାରା ହଜମ ଶକ୍ତି ବଢିବା ସହ ଭୋକ ବଢିଥାଏ।
୨. ମହୁ ସହ ଜାଇଫଳ ମିଶାଇ ଖାଇଲେ ହୃଦୟ ସୁସ୍ଥ ରହିଥାଏ।
୩. ଦାନ୍ତ ମାଢି ଦରଜ ହେବା ପରି ସମସ୍ୟା ଭୋଗୁଥିଲେ ଜାଇଫଳକୁ ରାତି ସାରା ଭିଜାଇ ରଖି ଦରଜ ସ୍ଥାନରେ ଲଗାଇଦିଅନ୍ତୁ। କଷ୍ଟରୁ ଶୀଘ୍ର ମୁକ୍ତି ପାଇବେ।
୪. ବ୍ରଣ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଭୋଗୁଥିଲେ ଜାଇଫଳକୁ କ୍ଷୀରରେ ଘସି ମୁହଁରେ ଲଗାଇଦିଅନ୍ତୁ। ତ୍ୱଚାରେ ଚମକ ଆସିଯିବ।
୫. କ୍ଷୀର ସହ ଜାଇଫଳ ଗୁଣ୍ଡକୁ ମିଶାଇ ପିଇବା ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବଢିଥାଏ।
ପଢନ୍ତୁ ଓଡ଼ିଶା ରିପୋର୍ଟର ଖବର ଏବେ ଟେଲିଗ୍ରାମ୍ ରେ। ସମସ୍ତ ବଡ ଖବର ପାଇବା ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ।
Related Stories
Health
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଦେଖାଯାଏ ଏହି ସବୁ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଲକ୍ଷଣ
ମଧୁମେହ ହେଲେ ଶରୀରରେ ପ୍ରଥମେ କେଉଁ ସବୁ ଲକ୍ଷଣ ଦେଖାଯାଏ, ଜାଣନ୍ତୁ...
Health
ଭାରତୀୟମାନେ ଦିନକୁ କେତେଥର ଖାଇବା ଉଚିତ?
ଆମ ଭାରତୀୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଖାଇବା ହେଉଛି ଉପଭୋଗ କରିବାର ଏକ ସାମଗ୍ରୀ। ଯେତେବେଳେ ମନ ହୁଏ, ଆମେ ଖାଇନେଉ। ହେଲେ ଖାଦ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରଣ କରିବା ଆମ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ କଷ୍ଟକର।
Health
ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଉଛନ୍ତି କି? ହୋଇପାରେ ପେଟ କ୍ୟାନ୍ସର୍
WHO ଅନୁଯାୟୀ, ଜଣେ ବୟସ୍କ ବ୍ୟକ୍ତି ପ୍ରତିଦିନ ୫ ଗ୍ରାମରୁ ଅଧିକ ଲୁଣ ଖାଇବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ, ଏଥିରେ ୨ ଗ୍ରାମ ସୋଡିୟମ୍ ଏବଂ ୩.୫ ଗ୍ରାମ ପୋଟାସିୟମର ମିଶ୍ରଣ ରହିବା ଉଚିତ୍।
Health
ରସୁଣକୁ ଦେଶୀ ଘିଅରେ ଭାଜି ଖାଆନ୍ତୁ, ଏହି ସବୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟଗତ ସମସ୍ୟାର କରିଥାଏ ସମାଧାନ
ରସୁଣ ହେଉଛି ଆଣ୍ଟିବ୍ୟାକ୍ଟେରିଆଲ, ଆଣ୍ଟିଫଙ୍ଗଲ ଓ ଆଣ୍ଟିଭାଇରାଲ।
Health
କଞ୍ଚା କ୍ଷୀର ପିଉଛନ୍ତି କି? ରୁହନ୍ତୁ ସାବଧାନ
ଆମେରିକାର ଫୁଡ୍ ଡ୍ରଗ୍ ଆଣ୍ଡ ଆଡମିନିଷ୍ଟ୍ରେସନ (ଏଫ୍ଡିଏ) ସମେତ ଆଉ କିଛି ସଂସ୍ଥା କରିଥିବା ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ କଞ୍ଚା କ୍ଷୀରରେ ପ୍ରୋବାୟୋଟିକ୍ସ ନଥାଏ।